Endura bo podprla tudi Jarca

Endura bo podprla tudi Jarca
19.09.2012 AVTOR: D. Z.
Vodilni pri nemškem moštvu Team NetApp so našli novega sponzorja. To bo Endura. Že več časa pa je jasno, da bo v tem moštvu še vsaj naslednji dve sezoni vozil Blaž Jarc.
Moštvo NetApp je letos presenetilo vse, ko so jim organizatorji dirke po Italiji podelili t. i. Wild Card. Član te ekipe je tudi Blaž Jarc, ki na Giru sicer ni nastopil, vseeno pa si je s predstavami prislužil podaljšanje pogodbe, tako da bo član tega moštva še v naslednjih dveh sezonah. Obenem pa se bo moštvo še okrepilo.

V sezoni bo namreč nastopalo pod imenom NetApp Endura, saj se bosta združili dve ekipi, in sicer že omenjeni NetApp ter britanska Endura Racing. Slednja očitno postaja vse močnejša. V svojih vrstah ima namreč tudi Jonathana Tiernana Lockeja, ki je dobil dirko po Veliki Britaniji, na lestvici Europe Tour pa je na tretjem mestu. 27-letni Britanec zaostaja zgolj za Markom Kumpom in Danilom Di Luco. Za Lockeja so se že pojavile govorice, da naj bi bil blizu prestopa v Sky.

Glavni sponzor NetApp in tudi Endura sta pogodbi podaljšala še vsaj do konca leta 2014, kolesarji pa bodo vozili na kolesih Fuji. Zdaj so iz ekipe, ki se praktično že predstavlja kot ekipa Team NetApp Endura sporočili, da so podpisali pogodbe še z osmimi kolesarji. To so Iker Camano, Zakkari Dempster, Russell Downing, Jonathan McEvoy, Erick Rowsell, Scott Thwaites, Paul Voss in Alexander Wetterhall.

Iz ekipe so sporočili, da bodo v moštvo poskušali pripeljati še vsaj tri kolesarje. »Kvaliteta posameznih kolesarjev je dobrodošla. Njihovi uspehi na dirkah za Europe Tour povsedo vse. Dejstvo je, da jedro ekipe ostaja isto, kar je dodatna vzpodbuda pred novo sezono, « je dejal menedžer moštva Ralph Denk. Team NetApp Endura bo v prihodnji sezoni nastopal s Prokontinentalno licenco.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ