Eneco Tour: Hagen dobil etapo, Terpstra po izjemnem napadu dirko

Eneco Tour: Hagen dobil etapo, Terpstra po izjemnem napadu dirko
25.09.2016 AVTOR: D. Z.
Eneco Tour. 17 vzponov v sedmi etapi. Etapo je dobil Edvald Boasson Hagen. Niki Terpstra pa je dobil dirko. Na odru še Naesen in Sagan.

Deveterica ubežnikov in 17 vzponov
Zadnja, sedma etapa na dirki Eneco Tour je bila obenem tudi najtežja. Pred etapo je majico vodilnega v skupnem seštevku nosil Rohan Dennis, a tudi njegovi klubski kolegi so bili zelo visoko. Tokrat so morali kolesarji premagati 198 kilometrov dolgo preizkušnjo med Bornemom in vrhom vzpona na Geraardsbergen.

Pred kolesarji so bili znameniti flandrijski vzponi, tlakovani odseki in tokrat tudi dež. Premagati so morali kar 17 vzponov. V prvi uri smo videli ogromno napadov, a do pravega pobega ni prišlo. Šele po dobrih 60 kilometrih se je v ospredju izoblikovala skupina devetih ubežnikov. To skupino so sestavljali zmagovalec te dirke v zadnjih dveh letih Tim Wellens, Roy Curvers, Lars-Petter Nordhaug, Carlos Verona, Ruslan Tleubajev, Marc Sarreau, Winner Anacona, Brian Van Goethem in Simone Antonini.

Vodilni padel in odstopil
Hitro so si privozili dve minuti naskoka, kar je pomenilo, da je v virtualni majici vodilnega vozil Anacona, ki je pred etapo za Dennisom zaostajal za vsega minuto. Ob prihodu v zaključne kroge je napadel Wellens, ki je tako razbil ubežno skupino. Tudi glavnina je krepko razpadla. Potem je prišlo še do padca, v katerega je bil vpleten vodilni Dennis.

Dennis se je sicer pobral in nadaljeval z dirko, a vse hitrejše skupine pred njim ni uspel več ujeti. Kasneje je tudi odstopil. Padla sta tudi Andre Greipel in Boy Van Poppel. Sledili so novi napadi in tako je v ospredje prišel Niki Terpstra, medtem ko je v ozadju ostal ujet Peter Sagan. V naslednjem krogu se je v ospredju izoblikovala skupinica s Terpstro, Boassonom Hagnom, Naesenom in Sutterllinom. Sledil je zaključek.

Boasson Hagen dobil etapo, Terpstra dirko
Za zmago so se udarili trije. Veselil pa se je Edvald Boasson Hagen. Drugi je bil Niki Terpstra, tretji pa Oliver Naesen. Dobrih 40 sekund kasneje so se za preostala mesta borili preostali kolesarji. Tom Dumoulin je bil četrti, peti Greg Van Avermaet, šesti Peter Sagan. Sledili so Kelderman, Van Emden, Izagirre, Gruzdev, Marcato …

Najboljši izmed Slovencev je bil Luka Mezgec na 25. mestu. Končni vrstni red? Niki Terpstra je zelo prepričljivo dobil dirko, saj je imel na koncu kar 31 sekund prednosti pred Oliverjem Naesenom in minuto pred Petrom Saganom. Sledijo Van Avermaet, Van Emden, Kelderman, Štybar, Izagirre Ion, Dumoulin, Jungels, Sutterlin, Boasson Hagen, Izagirre Gorka, Phinney, Martin, Greipel, Gruzdev in Primož Roglič. Dirko je namreč končal na 18. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ