Enostavno zložljivo urbano kolo Vello

Enostavno zložljivo urbano kolo Vello
23.10.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Valentin Vodev in Valerie Wolff sta veterana zložljivih urbanih prevoznih sredstev, njun najnovejši izum pa sta poimenovala Vello bike.

Sredstva lahko donirate preko spodnje povezave, kjer si lahko ogledate tudi predstavitveni video Vello koles - www.kickstarter.com/projects/ 1844575826/vello-bike

Znana sta po svoji kombinaciji vozička in skuterja, poimenovani Roller Buggy. Tokrat pa sta izdelala mestno kolo, ki se s pomočjo magnetnega sistema razstavi in sestavi v le nekaj sekundah.

Ne gre za popolnoma zložljivo kolo, pregib je nameščen nad zadnje vilice. Sistem deluje povsem enostavno, ko kolo dvignemo, se zadnje kolo in menjalnik zapeljeta pod prvega, kolo pa tako postane dovolj majhno, da ga lahko vzamemo na vlak, trolo ali v dvigalo.

Med vožnjo kolo skupaj drži magnetni sistem, ki opravlja vlogo blažilca, s pritiskom na ročke na zadnjem delu pa magnet popusti in kolo lahko razstavimo. Na zadnji del kolesa je nameščen tudi blatnik, ki se ob razstavljanju ukrivi, s tem pa zaščiti verigo in zobnike in hkrati preprečuje, da bi si z njimi umazali obleko. 

Vello bike ima integrirano prednjo in zadnjo luč in pa QR kodo, ki je odtisnjena na spodnji strani okvira. Koda odpre internetno povezavo do originalnega lastnika, ki z njo lahko dokaže, da njegovo kolo ni ukradeno oz. lažje izsledi svoje kolo, če mu ga odtujijo nepridipravi.

Kolo bo na voljo v treh modelih: bolj sproščena mestna različica Urbano ima 8 prestav, gorska različica (bolje rečeno njen približek) ima 10 prestav, prav tako kot hitrejša različica z gladkimi plašči Speedster. Vsak model je prirejen načinu vožnje, za katerega je namenjen, vsi trije pa imajo 20 col velika kolesa. 

Sredstva za začetek proizvodnje zbirajo na Kickstarterju, z donacijo v višini 890 dolarjev si lahko zagotovite Urbana, Rocky bo stal 1090 dolarjev, Speedster pa 1350 dolarjev. Če bodo pri zbiranju sredstev uspešni, bodo prvi naročniki svoja kolesa dobili marca prihodnje leto.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ