EP bi lahko gostila Bretanija tik pred začetkom Toura

EP bi lahko gostila Bretanija tik pred začetkom Toura
26.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Evropsko prvenstvo bi letos moralo biti v Trentu v Italiji, a je zaradi koronavirusa prestavljeno na naslednje leto. Zdaj se kot možnost za izvedbo ponuja mesto Plouay, EP pa bi bil generalka pred Tourom.

Lansko slavje Elie Vivianija na EP v Alkmaarju. 

V mestu Plouay imajo bogate izkušnje z izvedbo prestižne enodnevne klasike, ki bo tudi letos del jesenskega koledarja. Za to dirko so organizatorji že omejili število gledalcev na 3000, vstopnice bodo prodajali prek interneta, postavili pa bodo kar 25 kilometrov ograj.

Nekaj podobnega želijo narediti tudi za izvedbo evropskega prvenstva, nov datum pa bi lahko bila sreda, 26. avgusta. »Pripravljeni smo na izvedbo, program lahko tako spremenimo, da bomo še vedno izvedli tudi VN Plouaya in Bretagne Classic. EP bi lahko potekal na sredo, tik pred začetkom Toura, kamor bi neposredno z EP lahko odpotovala večina kolesarjev, naša dirka pa bi jim služila za generalko,« je pojasnil Jean-Yves Tranvaux, ki je v organizacijskem odboru zgoraj omenjenih dirk.

Novica še ni uradna, ker morajo francoske oblasti najprej še sprostiti ostre ukrepe o prepovedi zbiranja na javnih mestih in izvedbi športnih prireditev, drugi val sprostitev pa Francozi pričakujejo na začetku junija, ko bi tudi morebitno EP v Bretaniji lahko dobilo zeleno luč.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ