EP Masters: XC uspešen za Italijane, srebro za Roberta Kordeža

EP Masters: XC uspešen za Italijane, srebro za Roberta Kordeža
25.06.2012 AVTOR: Švigelj Uroš
Kranjska Gora - Evropsko prvenstvo MTB Masters 2012 se je zaključilo z dirkami v krosu, na katerih so kar tri naslove osvojili italijanski tekmovalci, čast Slovenije pa je rešil Robert Kordež s srebrnim odličjem v kategoriji 35-39 let. Na prvenstvu so nas

Včeraj so se pod Vitrancem za naslove borili spustaši, današnji dan pa je bil rezerviran za tekmovalce v olimpijskem krosu. Žgoče sonce je samo še otežilo razmere na tehnično zahtevni progi, ki je speljana od t. i. kranjskogorske plaže na robu smučišča do kolesarske parka in po pašnikih pod Vitrancem. Zahodni sosedje so znova nastopili z močno ekipo in osvojili kar tri naslove prvakov, tudi najhitrejši čas dneva je postavil Italijan. Massimo Folcarelli je naslov osvojil že lani, letos pa je s časom 1 ure 15 minut in 13 sekund prehitel celo vse tekmovalce v mlajši kategoriji in postavil absolutno najboljši čas. Na drugem mestu v kategoriji 35-39 let je drugo mesto osvojil Robert Kordež in k srebru Merljaka in bronu Stražišarja s spusta dodal še eno srebro za Slovenijo. Robert ni imel pravih možnosti za osvojitev naslova, saj je bil Folcarelli preprosto premočen, zato je vozil svoj tempo in zlahka ubranil srebro.

 

Danes so na dirki nastopili še drugi Slovenci in nadejali smo si še kakšnega odličja, na koncu pa bili uvrščeni v deseterico: Peter Vesel je bil 6. (kategorija 45-49 let), Tine Zupan 7., Aleš Boben 9. (oba 50-54 let) in Igor Cornacchini 8. (40-44 let).

 

Drugi naslov v dveh dneh je osvojila zmagovalka dirke v ženski kategoriji. Avstrijka Birgit Braumann je bila sinoči premočna v spustu, danes pa je dokazala, da je dobro pripravljena tudi za fizično zahtevnejši kros. Sicer pa so bili rezultati v znamenju ponovitve lanskih uspehov, prvenstvo je tudi v sezoni 2011 potekalo v Kranjski Gori in to na zelo podobni progi. Drugi naslov so tako osvojili Francoz Laurent Spiesser (kat. 30-34 let), Italijan Carlo Manfredi Zaglio (40-44 let), Nemec Matthias Ball (50-54 let) in Norvežan Benny Anderson (55+ let). Poleg omenjene Braumannove je novi prvak masters v krosu postal še Italijan Gianni Panzarini (45-49 let.)

 

Evropsko prvenstvo MTB Masters 2012 se je z dirko v krosu zaključilo, glas o lepotah Kranjske Gore in okolice pa se bo širil vsaj v 21 evropskih držav, ki so sodelovale na prvenstvu. Kranjska Gora je bila medtem že izbrana za organizatorja evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu za kategorije masters v letu 2014.

 

Uradni spletni strani: www.mtbkranjskagora.si/, www.facebook.com/ecmasters

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ