EP: Najprej Bujakova, potem pa še Žumer in Tratnik

EP: Najprej Bujakova, potem pa še Žumer in Tratnik
17.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sreda je na evropskem prvenstvu v Munchnu pomemben dan tudi za slovenske kolesarje. Na sporedu sta namreč dve posamični vožnji na čas. Ženska in moška. Slovenija ima tri predstavnike.

Potem, ko je Luka Mezgec uspešno nastopil na cestni dirki tega evropskega prventva je zdaj čas za vožnjo na čas. V sredo bodo v Munchnu izpeljali obe članski “uri resnice”.

Najprej se bodo s 24 kilometrov dolgo preizkušnjo soočila dekleta. Furstenfeldbruck gosti start in cilj. Dirko bo ob 14. uri otvorila Silja Runarsdottir iz Islandije. Startni interval med tekmovalkami bo minuto in pol. Ob 14:19:30 se bo na pot podala tudi edina slovenska predstavnica Eugenia Bujak. Kot zadnja se bo s progo soočila Ellen Van Dijk. To bo ob 14:42. Minuto in pol pred njo bo startala branilka naslova Marlen Reusser.

Kasneje bo na sporedu še moška posamična vožnja na čas. Tudi ta bo dolga vsega 24 kilometrov. Stepan Grigoryan se bo kot prvi podal na pot ob 17.30. Tudi tu bo interval med kolesarji minuto in pol.

Prvi izmed dveh slovenskih predstavnikov Matic Žumer bo na pot šel ob 17:36. Jan Tratnik pa ob 18:09. Filippo Ganna bo zadnji na startu ob 18:19:30. Minuto in po pred njim bo Stefan Kung. Oba sta najresnejša kandidata za zmago, ogrozi pa ju vsekakor lahko tudi Stefan Bissegger, ki bo startal ob 18:04:30. Omenimo še Bjerga, Van Emdna, Kepplingerja, Cattanea …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ