EP: Naslov v Belgijo ...

EP: Naslov v Belgijo ...
03.08.2017 AVTOR: D. Z.
EP v kolesarstvu na Danskem. Izidor Penko najboljši od Slovencev med U23. Evropski prvak v kronometru med člani Victor Campenaerts.

V Herningu na Danskem, kjer poteka evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu je bil vsekakor zelo pester dan.

Na sporedu so bile vožnje na čas. Najprej v tisto najprestižnejšo kategorijo. Torej med člane. Tokrat Slovenija ni imela predstavnikov. 33 kolesarjev na startu je moralo premagati 46 kilometrov dolgo preizkušnjo. Najhitreje, s povprečno hitrostjo 51,88 km/h in s časom 53:12 je progo premagal Belgijec Victor Campenaerts.

Sicer član moštva LottoNL Jumbo je zgolj za dve sekundi premagal junaka zadnjega kronometra na dirki po Franciji Macieja Bodnarja. Tretji je bil Ryan Mullen. Tudi med članicami Slovenija ni imela predstavnice. Na 31,5 km dolgi progi je bila najhitrejša Nizozemka Ellen Van Dijk. Bila je nadvse prepričljiva. Progo je premagala v 40 minutah in 33 sekundah. Druga Ann Sophie Duyck je za njo zaostala za kar 58 sekund. Tretja je bila Anna Van Der Breggen, ki je zaostala za 1:04.

Ravno tako 31,5 km dolgo progo so morali premagati tudi mlajši člani, med katerimi smo videli prevlado domačinov. Zmagovalec Kasper Asgreen je s povprečno hitrostjo 50,333 km/h progo premagal v v 37 minutah in 33 sekundah. Zgolj za dve sekundi je ugnal rojaka Mikkela Bjerga. Za Dancema se je uvrstil Francoz Corentin Ermenault. Zaostal je za tri sekunde. Izidor Penko je bil 22. Zaostal je za 2:28. Matic Grošelj je bil 33. Njegov zaostanek je znašal 3:19.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ