EP: Nik Čemažar odličen šesti!

EP: Nik Čemažar odličen šesti!
02.08.2017 AVTOR: D. Z.
Začelo se je evropsko prvenstvo v danskem Herningu. Najprej so nastopile mladinke in mladinci. Najboljši Slovenec Nik Čemažar.

Začelo se je evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Tokrat ga gosti Danska, natančneje mesto Herning. Najprej bodo na sporedu vožnje na čas za vse kategorije.

Mladinci so že opravili s kronometrom. Prevoziti so morali 31,5 km dolgo preizkušnjo. Najboljši je bil Norvežan Andreas Leknessund, ki je progo premagal v 39 minutah in 16 sekundah. Drugi je bil domačin Julius Johansen. Zaostal je za 14 sekund. Bronasto medaljo pa je osvojil Belgijec Sebastien Grignard.

Odličen je bil tudi Nik Čemažar, ki je postavil šesti čas. Za evropskim prvakom je zaostal za 46 sekund. Luka Sagadin je z zaostankom 2:42 zasedel 27. mesto. Mladinke so morale prevoziti 18,2 km dolgo pot. Prvi dve mesti sta osvojili Italijanki. Prvakinja je postala Elena Pirrone. Druga je bila Letizia Paternoster. Tretja pa je bila domačinka Emma Cecilie Norsgaard. Slovenska predstavnica Vita Movrin je preizkušnjo končala na 23. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ