EP: Pogačarju podvig preprečil padec

EP: Pogačarju podvig preprečil padec
16.07.2018 AVTOR: DZ, vir: KZS

Za kolesarji in kolesarkami v mlajših kategorijah je evropsko prvestvo. Na dirki mlajših članov se Tadeju Pogačarju ni izšlo po željah, saj je padel.

Slovenska reprezentanca je zaključila evropsko prvenstvo na Češkem. Zadnja na sporedu je bila cestna dirka mlajših članov. Na zelo zahtevni 140 kilometrov dolgi trasi je bil glavni adut slovenske reprezentance Tadej Pogačar. A Pogačarju se tokrat ni izšlo, saj je dva kroga pred ciljem padel.

“Hvala staršem, ki so se samo zato pripeljali na Češko, da bi me podprli na dirki. Res škoda za padec, bil sem zelo dobro na poti, imel sem priložnost za odličen rezultat. A bodo tudi druge še prišle, najprej pa je čas za počitek,” je za KZS dejal Pogačar. Selektor Martin Hvastija pa je dodal:

“Taktično smo dirkali dobro, nekaj kolesarjev v ospredju nam je ušlo, potem smo morali loviti, nato pa se je Tadej z napadom želel preseliti do njih. Hirschi je cel dan pazil le nanj, potem pa sploh ne vem, kako je prišlo do padca, a Tadej se je znašel na tleh, Hirschi pa se je odpeljal naprej in zmagal. Res škoda za to zgrešeno priložnost, Žiga Jerman mu je potem še dal svoje kolo, a možnosti za oder ni bilo več.” Evropski prvak je bil Marc Hirschi, drugi je bil Victor Lafay, tretji pa Aragon Barcelo. Pogačar je bil 16., Izidor Penko pa 29. Na dirki so nastopil še Nik Čemažar, Žiga Horvat, Žiga Jerman in Jaka Primožič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ