EP: Žiga Jerman deseti na cestni dirki

EP: Žiga Jerman deseti na cestni dirki
05.08.2017 AVTOR: D. Z.
Cestna dirka mlajših članov. Žiga Jerman deseti. Evropski prvak Casper Pedersen. Med članicami najboljša Marianne Vos.

Žiga Jerman deseti
Tudi sobota je bila na evropskem prvenstvu v danskem Herningu zelo pestra. V ospredju pa seveda cestni dirki članic in mlajših članov.

Najprej mlajši člani, kjer je Slovenija imela sicer mlado, a nadvse močno reprezentanco. Proga na danskem je pisana na kožo sprinterjem, tako da so bile na koncu razlike zares majhne. Kolesarji so morali prevoziti 160,8 km, povprečna hitrost pa je znašala kar 45,711 km/h.

Zmagal je domačin Casper Pedersen, ki je imel na koncu celo dve sekundi prednosti pred Benoitom Cosnefroyem in tretjim Marcom Hirschijem. Glavnina je zaostala za tri sekunde. Na deseto mesto pa se je na prvem evropskem prvenstvu v tej kategoriji uvrstil Žiga Jerman, sicer prvo leto med mlajšimi člani. Gašper Katrašnik je bil 32., Izidor Penko 42., Matic Grošelj 93., Luka Čotar 101., Tadej Pogačar 102.

Marianne Vos
Članice so morale prevoziti nekoliko krajšo preizkušnjo. Pomerile so se na 120,6 km dolgi dirki. Povprečna hitrost je znašala 42,262 km/h. Na koncu je sprinterke presenetila zdaj že legendarna Marianne Vos, ki je ugnala Giorgio Bronzini. Tretja je bila Olga Zabelinskaja. Glavnina je zaostala za 15 sekund. Sprint pa je dobila Roxane Fournier. Polona Batagelj je na cilj prišla v glavnini, zasedla pa je 32. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ