Epska dirka Strade Bianche. Matej Mohorič 11.

Epska dirka Strade Bianche. Matej Mohorič 11.
03.03.2018 AVTOR: D. Z.
Vsi so glede na vremenske razmere napovedovali izjemno dirko Strade Bianche in to smo tudi dobili.

V soboto je bila na sporedu že 12 dirka Strade Bianche, ki med kolesarji in gledalcu uživa prav poseben ugled. Kolesarji se morajo boriti tudi z makadamskimi odseki.

Po sneženju v preteklih dneh, pa je dež poskrbel še za dodatno oviro. Obetal se je spektakel in kolesarji so kljub zahtevnim razmeram poskrbeli zanj. Najprej se je v ospredju izoblikovala skupina desetih ubežnikov. Čakala jih je 184 kilometrov dolga preizkušnja. Glavnina je imela ubežnike pod nadzorom, na osmem makadamskem odseku pa je prišlo do prave akcije, saj sta se med vodilne poskušala preseliti tudi lanski zmagovalec Michal Kwiatkowski in Alejandro Valverde.

Nekaterim kolesarjem se je uspelo tudi preseliti, 42 kilometrov pred ciljem pa sta napadla Romain Bardet in sicer mojster za ciklokros Van Aert. Za njima prave složnosti pri lovu ni bilo in tako se je za lov odločil Tiesj Benoot. Sledil mu je še Pieter Serry. 16 kilometrov pred ciljem je Benoot uspel vodilna tudi ujeti. Jasno je bilo, da se bo ta trojica udarila za zmago. 12 km pred ciljem je Benoot spet napadel in v samostojnem pobegu nadaljeval proti cilju v Sieni. Hitro je povečal prednost na 40 sekund. Benoot se je po premaganem še zadnjem vzponu tik pred ciljem lahko veselil prestižne zmage. Romain Bardet je na zadnjem vzponu ugnal Wouta Van Aerta v boju za drugo mesto. Alejandro Valverde je spet pokazal odlično pripravljenost in je prišel do četrtega mesta. Sledili so Visconti, Power, Štybar, Sagan, Serry in Muhlberger. Na odličnem 11. mestu je dirko končal Matej Mohorič. Zaostal je za dobre tri minute. Grega Bole je bil 39., Primož Roglič 48.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ