Epska predstava Tadeja Pogačarja!

Epska predstava Tadeja Pogačarja!
02.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
Vajeni smo zmag Tadeja Pogačarja. Vajeni izjemnih predstav, a ta je bila zares posebna. 81 kilometrov je bežal sam za zmago na dirki Strade Bianche. Matej Mohorič 5.
Tadej Pogačar je veliki zmagovalec dirke Strade Bianche! Do druge zmage v karieri na tej preizkušnji pa je prišel po zares izjemni predstavi. Dirko so letos organizatorji še podaljšali za dobrih 30 kilometrov, tako da so morali kolesarji prevoziti kar 215 kilometrov.

Pogačar je pred startom za Eurosport dejal, da bo napadel na makadamskem odseku Monte Sante Marie, ki spada med najdaljše in vsekakor med najtežje odseke. Tam je napadel pred dvema letoma, ko je prišel do zmage. Kolesarje je v prvem delu dirke še motil dež, prav v okolici omenjenega odseka pa je prenehalo deževati in se je pokazalo sonce. Pogačar je res napadel na tem odseku, a v primerjavi z dirko izpred dveh let je imel zdaj zaradi daljše trase do cilja kar 81 kilometrov.

To ga ni motilo. V svojem ritmu, ki je bil precej hitrejši od zasledovalcev in je samo še povečeval prednost. Ta je znašala tudi več kot tri minute in pol. V večji zasledovalni skupini se je izvrstno vozil Matej Mohorič. Pogačar pa je bil neulovljiv. Na koncu je slavil zasluženo, prestižno zmago po epski predstavi. Drugo mesto je osvojil Toms Skuijns, tretji pa je bil Maxim Van Gils. Četrto mesto je zasedel lanski zmagovalec Tom Pidcock, peti pa je bil Matej Mohorič. Sledili so Cosnefoy, Formolo, Martinez, Zana, Laporte ...
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ