Eržen v Belgiji še enkrat na stopničkah

Eržen v Belgiji še enkrat na stopničkah
13.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Slovenska mladinska reprezentanca je na pripravah v Belgiji, kjer dirkajo in trenirajo na kockah ter se spoznavajo z zakonitostmi severnih klasik. Te Žaku Erženu očitno zelo ležijo.

Na prvi klasiki sezone za mladince, na kateri je dirkala slovenska reprezentanca, je Žak Eržen konec meseca tudi prvič stopil na stopničke. Po tem je slovenska odprava še za nekaj časa odšla domov, zdaj pa so se vrnili v Belgijo, kjer bodo preživeli naslednja dva tedna. Tudi med dirkami jih tako čakajo dobri treningi, ki bodo zelo koristni za njihovo spoznavanje s klasikami.

Slovenija ima očitno zelo nadarjeno generacijo za preizkušnje na tlakovcih, saj je Žak Eržen tudi ta konec tedna stopil na zmagovalni oder. Na dirki Danilith Nokere Koerse za mladince je bil tretji, prehitela sta ga le Britanec Jed Smithson in domačin Lars Vanden Heede.

Na težki progi v zaključku so se naredile razlike, tako da so prvi trije vsak posebej prišli v cilj. Za Eržena je to še ena potrditev, da sodi med najboljše v svoji generaciji, tako da je naslednji korak zmaga v močni mednarodni konkurenci.

Jakob Omrzel je zasedel 33. mesto (+0:21), Jaka Marolt je končal mesto za njim (+0:24), Marcel Skok in Erazem Valjavec pa v večji skupini, ki je končala s slabo minuto zaostanka. Nejc Peterlin dirke ni dokončal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ