Esteban Chaves podaljšal do konca sezone 2019

Esteban Chaves podaljšal do konca sezone 2019
04.10.2016 AVTOR: D. Z.
Eden izmed junakov letošnje sezono Esteban Cahves je podaljšal pogodbo z moštvom Orica BikeExchange. Vse do konca sezone 2019.

Izjemna sezona
Kako zelo imajo pri Orici BikeExchange radi Estebana Chavesa in kako kako zelo si želijo z njim še dolgo sodelovati so zdaj zares dokazali. S Chavesom so podaljšali pogodbo vse do konca sezone 2019.

Sicer je Chaves že konec lanske sezone podpisal novo pogodbo, vendar jo bodo po izjemni sezoni 2016 očitno nekoliko spremenili. Spomnimo. Dirko po Italiji je končal na drugem mestu, potem ko je rožnato majico izgubil v zadnji gorski etapi. Na dirki po Španiji je na koncu zaostal zgolj za Nairom Quintano in Chrisom Froomom. Za konec pa je dobil še zaključno dirko World Toura – dirko po Lombardiji.

Zaupali vanj, ko je bil poškodvan
Tako se je Kolumbijec na najlepši način zahvalil Orici za zaupanje, ki mu ga je izkazala leta 2013, ko se je vračal po hudi poškodbi roke. Takrat so mnogi menili, da bo moral končati kariero.  A zmagovalec dirke Tour de l’Avenir leta 2011 se je v avstralski ekipi vrnil in je iz leta v leto boljši.

Zdaj je v ekipi skupaj z bratoma Simonom in Adamom Yatesom kolesar za težke tritedenske dirke. “Zadnja tri leta v tej ekipi so bila posebna, če bomo nadaljevali po tej poti, bodo dobre stvari šele prišle. Imamo mlado ekipo, veliko močnih kolesarjev, mlajših od 30 let. Če bomo skupaj odraščali, bomo v naslednjih letih na vseh dirkah zelo močni, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Chaves.

"Pred tremi leti še angleško ni govoril "
Chaves je še dodal: “Sem zelo vesel. To je kot ena družina. Hočem ostati tukaj, ob ljudeh, ki so mi dali priložnost, ko mi je ni hotel dati nihče, ko nihče ni več verjel vame. ” Chaves je še poudaril, da se v ekipi zares dobro razumejo, da jim tudi te dirke ob koncu sezone ne predstavljajo prevelikega bremena. Nad podaljšanjem pogodbe pa je jasno navdušen tudi športni direktor Matt White:

“Chaves predstavlja bistvo te ekipe: Pogum, ponižnost in vzor. Če premagaš poškodbo, ki bi lahko bila usodna za nadaljevanje kariere, se vrneš, dosegaš vrhunske rezultate in še vodiš ekipo na največjih dirkah, potem je to odraz pravega karakterja. Esteban pred tremi leti sploh še ni govoril angleško. Zdaj pa še naprej raste. Kot oseba in kot kolesar. Tako kot raste tudi ekipa ob njem. Smo zelo ponosni in veseli, da je Esteban podaljšal to potovanje z name.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ