Esteban Chaves ugnal zvezdnike, Jani Brajkovič 5.

Esteban Chaves ugnal zvezdnike, Jani Brajkovič 5.
10.10.2015 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je odlično odpeljal kraljevsko etapo na dirki po Abu Dabiju. 5. v etapi, 4. v skupnem seštevku. Etapo je dobil Esteban Chaves.

Kolesarji so na dirki po Abu Dabiju morali prevoziti 140 kilometrov dolgo preizkušnjo. Gre za kraljevsko etapo štiridnevne dirke prve kategorije. Etapa je sicer bila ravninska, a kolesarji so morali na koncu premagati še zaključni vzpon na Jebel Hafeet. Vzpon je bil dolg 11 kilometrov, določeni odseki pa so bili strmejši od 11 odstotkov. Etapo sta z dolgim pobegom zaznamovala Alessandro Bazzana in Rafaa Chtioui, ki pa sta si privozila vsega dobre tri minute prednosti.

V glavnini so največ dela opravili člani Astane, ki so imeli dva kandidata za vrh – Vincenza Nibalija in Fabia Aruja. Tudi na zadnjem vzponu je prevladovala Astana. Vse do osmih kilometrov pred ciljem, ko je napadel Alejandro Valverde. Španca so sicer hitro ujeli, a uspel je narediti veliko selekcijo. Manj kot pet kilometrov pred ciljem je napadel Vincenzo Nibali. Sledil mu je Gianluca Brambilla. Ostali so ju ujeli po zaslugi Skya in potem je sledil napad Estebana Chavesa.

Nibali je takoj popustil. Chaves pa si je hitro privozil 20 sekund naskoka. Zdelo se je, da je dirka odločena, potem pa je izjemen napad izvedel Wout Poels, ki je hitro ujel Chaves. Do cilja je bilo še manj kot kilometer. V zadnjem ovinku pa je Poels - zdelo se je, da je močnejši od Kolumbijca - zdrsnil in padel, Chaves pa je to znal izkoristiti. veselil se je zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku. drugi je bil Aru, tretji pa Poels.

Sledil je Diego Uliss. V močni konkurenci je peto mesto zasedel Jani Brajkovič. Zaostal je za 31 sekund. Chaves v skupnem seštevku vodi. Ima 16 sekund prednosti pred Arujem in 27 pred Poelsom. Brajkovič je z 41 sekundami zaostanka četrti. Pred kolesarji je samo še ena etapa. Ta bo potekala po znameniti progi, na kateri organizirajo dirke formule ena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ