Etapa Calebu Ewanu, Tom Dumoulin oblekel rdečo majico

Etapa Calebu Ewanu, Tom Dumoulin oblekel rdečo majico
26.08.2015 AVTOR: Matej Zalar
Peta etapa na Vuelti je bila večinoma ravninska, v zahtevnem zaključku pa je zablestel Caleb Ewan.
Sestanek v avtobusu ekipe Orica - GreenEdge je po današnji 5. etapi verjetno potekal z mešanimi občutki. Caleb Ewan se je z današnjim uspehom lahko veselil največje zmage v karieri, a je hkrati avstralska ekipa in Esteban Chaves izgubila rdečo majico vodilnega. 

Etapa je bila že pred začetkom označena kot ena najboljših priložnosti za šprinterje, zato ubežna trojica Antoine Duchesne, Tsgabu Grmay in Ilio Keisse ni imela nikakršnih možnosti. Orica je brez težav nadzirala potek etape, v kateri se je dogajanje zapletlo šele v samem zaključku.

V boju za etapno zmago je avstralska ekipa opravila odlično delo, Caleba Ewana so v šprintu navkreber pripeljali v zelo dober položaj. Sagan je bil 250 metrov pred ciljem še v ospredju, nato pa nekoliko popustil in s šprintom je prvi začel Degenkolb. Ewan mu je le sledil in pospešil šele v zadnjih 50 metrih, ko je Nemca brez težav premagal. To je bila za Caleba Ewana prva zmaga na tritedenskih dirkah.

Peter Sagan je končal na tretjem mestu in ubranil zeleno majico, četrti je bil Drucker, peti pa Rojas. Do spremembe je prišlo tudi v skupnem seštevku, saj je bil Esteban Chaves v zaključku premalo pozoren in ob pretrganju glavnine ostal v drugem delu. Njegovo napako je takoj izkoristil Tom Dumoulin, ki je vodstvo v skupnem seštevku prevzel le za sekundo.

Že jutri favorite za končno zmago čaka nov preizkus s ciljnim vzponom na Sierro de Cazorlo, kjer bo imel Nizozemec ogromno dela, če bo želel ohraniti rdečo majico vodilnega. Vsekakor nas čaka nov spektakel v španskih gorah. Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ