Etapna zmaga za ekipo ETIS na Absa Cape Epic 2015

Etapna zmaga za ekipo ETIS na Absa Cape Epic 2015
17.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V 2. etapi dirke Absa Cape Epic sta Ivonne Kraft in Peter Vesel prispela v cilj kot prva med mešanimi dvojicami in s tem za dobro minuto in pol tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku.

Ivonne in Peter sta bila pred današnjo etapo na drugem mestu v skupnem seštevku z 10 minutami in pol zaostanka. Današnjo 2. etapo pa sta Sabine Sommer in Rene Haselbacher končala na četrtem mestu z 12 minutami zaostanka. Skupno tretje uvrščena Catherine Williamson in Nizaam Essa imata skupno že skoraj 18 minut zaostanka, danes pa sta za ekipo Etis zaostala skoraj 5 minut.

Prva v cilju je bila zopet ekipa Investec-Songo-Specialized. Sauser in Kulhavy sta za etapo potrebovala 4.06:50 povečala prednost v skupnem seštevku na skoraj 7 minut. Tokrat sta se na drugo mesto prebila Alban Lakata in Kristian Hynek, ki sta skupno zdaj tretja, ekipa Bulls - Karl Platt in Urs Huber pa ostajata na skupno drugem mestu. Petar Karadža in Jonathan Wallace sta etapo končala na 14. mestu v kategoriji, skupno pa sta na 18. mestu.

Tudi pri damah ni bilo presenečenj. Ariane Kleinhans in Anika Langvad še naprej povečujeta prednost. Bolj izenačen pa bo očitno boj za preostali mesti na stopničkah, saj je tudi ekipa Sellaronda Hero , v kateri bi morala voziti Blaža Klemenčič, vrnila v boj za stopničke z današnjim tretjim mestom.

Jutri je na sporedu najdaljša etapa - kar 128 km bodo morali premagati tekmovalci. Upajmo na dober razplet za obe na pol naši ekipi.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ