Etixx Quick Step zaradi nespoštovanja ob povabilo na dirko

Etixx Quick Step zaradi nespoštovanja ob povabilo na dirko
07.02.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Katarju, ki se bo kmalu začela so razkrili, zakaj na dirko niso povabili v Katarju najuspešnejše ekipe Etixx Quick step.
Zaradi nespoštovanja
Dirka po Katarju, ki spada med dirke ekstra kategorije bo potekala od 8. do 12. februarja. Kolesarji Etixx Quick Stepa so dobili kar osem od zadnjih desetih dirk. Letos pa jih organizator ni povabil na start. Niki Terpstra tako ne bo mogel braniti lanske in tudi predlanske zmage. Predsednik katarske kolesarske zveze Khalid Bin Ali Al Thani je razkril, zakaj:

»Quick Step je ekipa, ki je tu veliko zmagovala, vendar smo imeli v zadnjih letih težave z njihovo disciplino. Za podelitev smo jih prosili, če predtem ne dajejo intervjujev, saj smo zaradi živega prenosa pri podelitvah časovno omejeni. A, preveč časa so si vzeli že s preobuvanjem. Na ženski dirki si čevljev ne preobuvajo. A pri Quick Stepu so se hoteli usesti, hoteli so se preobuti, uleči. Potem pa še opraviti intervjuje. Vrsto let smo jim govorili, naj tega ne počnejo, pa so vseeno. Lani smo imeli osebo, da bi jih priganjala, pa so jo na grd način odgnali. To ni dobro. «

Želijo v World Tour

In res. Etixx Quick Step je bil prisoten na pravkar končani dirki po Dubaju, potem pa bo prisoten tudi na dirki po Omanu. Obenem je Al Thani pojasnil, da so povabila poslali vsem World tour ekipam, vendar pa bodo na startu osem ekip z najprestižnejšo licenco. Med temi bo tudi Lampre Merida, ki je v Katar prispela s kar tremi Slovenci. Ekipo bodo zastopali Matej Mohorič, Marko Kump in Luka Pibernik.

»Povabili smo vse preostale ekipe, nekatere so pač imele drugače program. Quick Step je osamljen primer in upamo, da bo v naslednjem letu boljše. Ne gre za dokončno odločitev. Spoštujemo ekipo in vse kolesarje, tu so zmagovali. A stvari je treba popraviti, « je še dejal Al Thani. Obenem je potrdil, da so organizatorji že vložili kandidaturo, da dirka stopi še korak više. Želijo, da v sezoni 2017 pridobi World Tour licenco in tako postane del dirk svetovne serije: »Mislim, da imamo dobre možnosti, saj smo najstarejša dirka v tem delu sveta. Torej, če bo World Tour prišel v ta svet, potem mora prit k nam. Verjamemo v to. Radi bi stopili stopničko više. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ