Etixxu naslov svetovnih prvakov, BTC-jevke končale na sedmem mestu

Etixxu naslov svetovnih prvakov, BTC-jevke končale na sedmem mestu
09.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Kolesarji Etixx-Quick Stepa so postali svetovni prvaki na ekipnem kronometru v Katarju, kolesarke BTC-ja pa so končale na sedmem mestu.

Z moštvenim kronometrom najboljših ekip letošnje sezone se je začelo svetovno prvenstvo v Dohi v Katarju. V vročem vremenu so se na tehnični progi najbolje znašli kolesarji Etixx Quick Stepa, ki so za 11 sekund premagali branilce naslova in prve favorite, ekipo BMC.

Etixx je nastopil v postavi Tony Martin, Marcel Kittel, Yves Lampaert, Bob Jungels, Nikki Terpstra in Julien Vermote, z zelo usklajeno vožnjo pa so si zasluženo privozili naslov. Brez tehničnih napak je odpeljal tudi BMC, a na tehnično precej zahtevni 40 kilometrov dolgi progi ni uspel razviti dovolj velike hitrosti za nov naslov svetovnih prvakov.

Primož Roglič je z ekipo Lotto Nl - Jumbo osvojil peto mesto, kar je nekje v skladu z njihovimi letošnjimi dosežki na ekipnih kronometrih. Po dirki je povedal, da so z vožnjo v ekipi zadovoljni, ekipni kronometer pa mu bo pomagal tudi pri privajanju na zanj najbolj pomemben nastop v Katarju - posamično vožnjo na čas.

Na enaki progi so nastopile tudi ženske ekipe, naslova prvakinj se veselijo v ekipi Boels Dolmans. Nastopila je tudi slovenska zasedba BTC City Ljubljana, v kateri so kolesarile Polona Batagelj, Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Olena Pavlukina in Mia Radotić. Pred nastopom so pričakovale uvrstitev na šesto mesto med osmimi prijavljenimi ekipami, a se jim dirka ni razpletla povsem po željah, končale so kot sedme z zaostankom treh minut in 43 sekund. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ