Eugenia Bujak v Franciji navdušila s tretjim mestom v skupnem seštevku

Eugenia Bujak v Franciji navdušila s tretjim mestom v skupnem seštevku
15.08.2016 AVTOR: Matej Zalar
Končala se je osemdnevna dirka La Route de France, kjer je Eugenia Bujak dvema etapnima zmagama dodala še oder za zmagovalke v skupnem seštevku.

O dirkanju BTC-jevk v prvi polovici dirke smo že pisali, uspešen začetek pa so kolesarke slovenske ekipe v drugi polovici le še nadgradile. Kraljevska etapa se je namreč odvijala povsem po željah varovank Gorazda Penka, ki se v domovino vrača z novo vrhunsko uvrstitvijo na računu.

V kronometru v četrti etapi je Bujakova utrdila svoje mesto v skupnem seštevku, peta etapa tudi ni prinesla večjih sprememb, v šesti etapi pa je Poljakinja zablestela. Na 123 kilometrih so kolesarke čakali trije daljši vzponi in skoraj 2000 metrov višinske razlike, zato se je naredila velika selekcija. V ospredju je ostalo le približno 20 kolesark, v zaključnem šprintu pa tekmice Bujakovi niso bile kos. To je bila že druga etapna zmaga za kolesarko BTC-ja na letošnji izvedbi dirke v Franciji, saj je bila najboljša že v prvi etapi.

Z izvrstnim rezultatom se je utrdila tudi na tretjem mestu v skupnem seštevku, v vodstvu pa je bila Američanka Amber Neben. V zadnji etapi so imele kolesarke BTC-ja veliko dela, a so ga opravile z odliko. Takoj na začetku etape je ušlo 10 kolesark, ki se jim je priključila tudi Špela Kern. Nekatere med njimi so bile Bujakovi nevarne, zato je Poljakinja aktivirala vse razpoložljive pomočnice, ki so uspele beg nevtralizirati. 

Prišlo je do šprinta, v katerem je bila Mia Radotić spet tik pod odrom za zmagovalke, Eugenia Bujak pa je etapo zaključila na 14. mestu in tako brez težav ohranila tretje mesto v skupnem seštevku. Zaostala je le za prej omenjeno Nebenovo in Avstralko Tayler Wiles. Poljakinja je na koncu za zmagovalko zaostala le slabi dve minuti, tretje mesto ji je prineslo novih 45 UCI točk. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ