Eugenija Bujak: Želela bi se približati prvi deseterici

Eugenija Bujak: Želela bi se približati prvi deseterici
10.08.2023 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Na svetovnem prvenstvu v Glasgowu je na cestnih kolesih napočil čas za vožnje na čas. Natan Gregorčič je v U23 nastop končal. Jutri se bosta v boj podali članici Urška Žigart in Eugenija Bujak.

Pred mikrofon je stopila Eugenija Bujak, ki prav, da si je končno lahko nekoliko spočila in se bolj v miru pripravila na svetovno prvenstvo, kjer bo končno lahko dirkala zase in na svoj rezultat. Nekaj časa je preživela tudi v Livignu na nadmorski višini, Zdaj pa je čas, da preizkusi, kako dobro je delala. Tu so glavni poudarki pogovora.

O trasi kronometra: Kronometer mi res ustreza in rada bi ga dobro odpeljala. V zadnjem mesecu sem se potrudila in sem se zares poskusila čim bolje pripraviti. Bila same na višini. Kronometer mi je res všeč in poskusila bom doseči res dober rezultat.

O vlogi pomočnice v klubu: Veliko dirkam in delam za druge. Dokler sem živa, me izkoriščajo. Tako je. Izborbala sem si, da nisem šla na Tour, saj sem vedela, da če bi šla še tja, potem bi bila mrtva. Zato sem imela čas zase v Livignu. Zato sem vesela, da sem prišla k sebi. Upam, da bom lahko dobro dirkala.

O formi po vrnitvi z višinskih priprav: Moj najboljši dan je vedno drugi dan takoj po vrnitvi z višine. Ne čutim, da bi potrebovala eno dirko pred tem kronometrom. Zdaj bo peti, šesti dan po višini, ampak mi je to še zelo dobro.

O trasi in razmerah na progi: Čeprav ni napovedi, da bo veter v četrtek tako močan, pa bo vsekakor naredil razliko. Veliko je odprtih delov, prihod na cilj pa je kar precej težek. Ta klanec je vseeno čisto kratek, ampak če bom šla preveč hitro od začetka, potem lahko tam izgubim tudi pol minute. Odvisno bo, kako utrujena bom prišla tja. Gre za morda kilometer klanca, ampak če bom utrujena, potem se lahko zaletim v steno.

O ciljih: Želela bi se približati prvi deseterici. Če mi to uspe, bom zares zadovoljna.

O nedeljski cestni dirki: To bo naravna selekcije. V vsakem ovinku bo sprint. Pozicija bo pomembna. Tadej nam je vsem pokazal, kako je treba dirkati. Če bomo ostale v ospredju, bo najbolje za nas in lahko prideš do dobrega rezultata.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ