Eurobike 2014 (spet) z rekordno udeležbo

Eurobike 2014 (spet) z rekordno udeležbo
01.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Največji svetovni kolesarski dogodek ne postavlja le smernic za prihajajoče leto v kolesarski industriji, temveč vsako leto privabi večjo množico v Friedrichshafen.
Letos se je na sejmu Eurobike predstavilo 1320 podjetij iz kar 54 držav, po pričakovanjih pa je bila velika večina izdelkov zaznamovana z elektroniko. Vedno več je gorskih koles z električnim pogonom, na cestnih kolesih se vedno bolj uveljavljajo disk zavore, nekoliko presenetljivo pa na "cestakih" ni bilo toliko elektronskih različic menjalnikov, kot bi jih pričakovali. V kategoriji mestnih koles se industrija od v prejšnjih letih zelo popularnih fixiejov vrača k "uporabnim" kolesom, ki kolesarju nudijo optimalne pogoje za tranzitno vožnjo po mestih.

Nov rekord so organizatorji zabeležili tudi pri številu obiskovalcev iz kolesarske industrije, katerih je bilo letos 46 300, torej 1100 več kot lani, prišli pa so iz 111 držav. Eurobika se je udeležilo 1852 predstavnikov medijev iz 46 držav, več kot polovica novinarjev je bila tujcev.

Sejem je vsako leto le en dan odprt za javnost, zato se takrat na sejemsko prizorišče zgrne malo morje kolesarskih navdušencev. Tokrat jih je bilo 21 100, kar je absolutni rekord. Izdelki so bili predstavljeni v 14 prostorih, proizvajalci pa so svetu premierno pokazali več kot 300 izdelkov.

Odzivi proizvajalcev so bili v veliki meri pozitivni, dobro pa jih povzame izjava vodje marketinga pri podjetju Cube Bikes Clausa Wachsmanna: "Kot največji svetovni sejem in še posebej v povezavi z demonstracijskim dnevom je Eurobike za Cube izjemno pomemben dogodek, saj imamo edinstveno priložnost, da se povežemo z ostalimi udeleženci v kolesarski industriji. Z obiskom smo zelo zadovoljni, saj se je na naši stojnici oglasilo veliko strank iz tujine in naših distributerjev, navezali smo tudi nekaj novih kontaktov."

Organizatorji so izbrali tudi datum za Eurobike 2015. Potekal bo od srede, 26. avgusta, do sobote, 29. avgusta, ki bo odprta za javnost. Dan pred uradnim odprtjem sejma bo spet na sporedu demo dan.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ