Eurobike: Zlata nagrada za brezžični Red eTap

Eurobike: Zlata nagrada za brezžični Red eTap
05.09.2016 AVTOR: Blaž Mazi
V ducatu zlatih nagrad izstopajo Sram Red eTap skupina, WTB Horizon Road Plus guma in 3T Exploro kolo.

Vsako leto na sejmu Eruobike za najboljše inovacije podelijo kopico nagrad. Letos je odbor strokovnjakov izbiral med 472-imi prijavljenimi izdelki in podelili 51 nagrad. Ducat od njih je bilo zlatih, sodniki pa so jih podelili produktom, ki naj bi premikali meje kolesarske industrije. Spodaj so povzetki njihovih utemeljitev.

Uvex - Jakkyl HDE

Priročna gorska čelada se v nekaj trenutkih iz običajne spremeni v "fullface " čelado. Odlikuje jo majhna teža, večnamenskost in kvalitetna zasnova.

SRAM - Red eTap

S kombinacijo brezžičnih elektronskih prestav in hidravličnih kolutnih zavor je Sram po mnenju strokovnega odbora Eurobika postavil nov mejnik v cestnem dirkanju, ki mu bo zagotovo sledil tudi trg.

Elite - Quick Motion

Elite je ustvaril preproste rolerje, ki jih zlahka zložimo, v konstrukcijo pa so vgradili praktične rešitve za lažjo uporabo.

WTB - Horizon Road Plus

Glede na to, da proizvajalci ponujajo v gorskem kolesarstvu paleto plus gum, je bila nagrada podjetju WTB, ki je plus gumo v širini 47 milimetrov pripravil tudi za cestna kolesa, dokaj pričakovana. Sodniki so prepričani, da ponuja izjemno udobje, majhen kotalni upor in bo zavladala svetu gravel koles.

3T – Exploro

Exploro bo po mnenju sodnikov trend gravel dirkanja iz ZDA ponesel med evropske navdušence, saj naj bi bil v zadnjih letih eno najbolje zasnovanih gravel dirkalnih koles.

Parlee Cycles – TtiR

Parlee je na kolo za vožnjo na čas in triatlon namestil disk zavore, polzaprte v posebno zaščito, kar je sodniški odbor Eurobikea z argumentoma aerodinamičnosti in varnosti opredelil za inovacijo.

Giro - Factor Techlace

Ocenjevalce je v primeru Factor Techlace čevljev poleg vrhunske izdelave navdušil tudi sistem zapenjanja z velcro paščki in zateznim koleščkom.

by.schulz - Stem Twist SDS

Podjetje by.schulz je že vrsto let poznano po rešitvah za hitro zlaganje, v primeru SDS opore krmila pa so naredili še korak naprej, saj omogoča enostavno zlaganje krmila brez imbus ključev.

Rotor - 2INpower

Obojestransko merjenje moči, vrhunska kvaliteta in konkurenčna cena, so sklenili sodniki Eurobika v primeru Rotorjeve rešitve za domače profesionalce.

Supernova – Taster

Integriran nadzor (ni šala) luči in hupe za e-kolesa. Kakšno pa bo električno kolo, če ne bo imelo hupe, da se bomo lahko starodobniki umikali hitrim e-kolesarjem

Lumen Labs - Lumos Helmet

Ameriški proizvajalcev Lumen Labs si je nagrado prislužil z vdelavo belih in rumenih diod v zadnjo stran čelade.

Bike Ahead – NSA

Bike Ahead s kratico NSA poimenuje »no-slip-aplication «, kar je v bistvu nov način obdelave karbonskih površin. Posledično takšne komponente manj drsijo, kar pomeni, da je pri sestavljanju potrebnega manj navora.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ