Europcar zavrnjen: Za World Tour očitno največ šteje denar

Europcar zavrnjen: Za World Tour očitno največ šteje denar
13.12.2014 AVTOR: D. Z.
V teh dneh je v ospredju medijske pozornosti Astana, zato so mnogi spregledali, da je Komisija za podeljevanje licenc zavrnila prošnjo Europcarja.

Komisija za podeljevanje licenc je imela na mizi za konec še dve odprti prošnji. Prošnjo Astane in Europcarja. Astani so kljub vsem težavam in obtožbam licenco World Tour odobrili, Europcar pa so zavrnili. V naslednjem letu bo tako z najprestižnejšo licenco nastopalo 17 od predvidenih 18 ekip. Europcar pa bo po vsej verjetnosti pridobil Prokontinentalno licenco, kar pomeni, da bo na največjih dirkah lahko nastopal samo s posebnim povabilom.

Glavni menedžer Jean Rene Bernaudeau je priznal, da je sam postopek za pridobitev World Tour licence zelo zapleten. »Ocenili so nas, da smo z administrativnega vidika odlično organizirani, zelo dobro smo se odrezali z etičnega vidika. Izločili pa so nas zaradi šestih odstotkov premajhnega proračuna, « je pojasnil Bernaudeau in poudaril, da njihova ekipa s finančnega vidika težko konkurira najbogatejšim ekipam:

»Komisija ni upoštevala dejstva, da mi delujemo s skoraj pol manjšim proračunom od tistega povprečnega v World Tour ekipah, ki znaša 14 milijonov evrov. So tudi ekipe s Prokontinentalno licenco, ki imajo večji proračun. Za Europcarjem tudi po rezultatih sodeč ni ravno najboljša sezona. Kolesarji so dosegli 12 zmag, niti ena pa na dirkah najvišje ravni. Ker moštvo nima World Tour licence, so kolesarji prosti in lahko pred sezono zamenjajo ekipa.

Seveda bo težko kdo dobil novo sredino, saj so bolj ali manj vse ekipe polne. »Moji kolesarji niso plačani toliko, kolikor so vredni. Če bo kdo dobil ponudbo, kaj pa mu sploh lahko rečem, « je za L'Equipe še dejal Bernaudeau, ki že išče novega glavnega sponzorja. Europcar se po sezoni 2015 namreč umika. Glavni zvezdi te ekipe sta Thomas Voeckler in Pierre Rolland. Organizatorji prve dirke World Toura - dirke Tour Down Under - so že sporočili, da Europcarju ne bodo podelili Posebnega povabila. Po vsej verjetnosti pa francoska ekipa ne bo imela težav s pridobitvijo povabila na najprestižnejšo dirko - Tour de France.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ