Europe Tour: Marko Kump in Primož Roglič tik pod vrhom

Europe Tour: Marko Kump in Primož Roglič tik pod vrhom
27.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na novi lestvici Europe Tour sta napredovala tudi Marko Kump in Primož Roglič. Zasedata drugo in četrto mesto.

Na lestvici World Tour je na visokem petem mestu Simon Špilak. A tudi na drugi najpomembnejši kolesarski lestvici imamo kolesarje povsem pri vrhu. Govorimo o lestvici Europe Tour. Tu premočno sicer vodi 24-letni Belgijec Edward Theuns, ki je do zdaj zbral že 564 točk. S tretjega pa se je na drugo mesto povzpel Marko Kump.

27-letni član Adrie Mobila je v zadnjem času dobil dirko druge kategorije na Poljskem in tudi zadnjo etapo na dirki po Sloveniji. Skupno je zbral 341 točk. Tretji je zdaj Bryan Coquard s 332 točkami. Le točk manj pa je zbral Primož Roglič. 23-letni kolesar Adrie Mobila je letos dobil dirko po Azerbajdžanu in pred dnevi tudi dirko po Sloveniji. Izkazal se je tudi z drugim mestom na dirki po Hrvaški. Dovolj, da je trenutno četrti na lestvici.

Med ekipami je Adria Mobil deveta. Zbrala je 724 točk. Radenska Ljubljana je z zbranimi 48 točkami 94. Med državami vodijo Belgijci, ki imajo že 2030 točk. Slovenija je z osmega napredovala na šesto mesto. Skupno so slovenski kolesarji zbrali 1133 točk. Marko Kump je tudi po številu zmag na kategoriziranih dirkah v letošnji sezoni povsem pod vrhom. Zmagal je kar 11-krat. Pred njim sta samo Mark Cavendish s 13 zmagami in Alexander Kristoff z 18.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ