Euskaltelovi načrti: Glavni mož Giro postavil pred Tour

Euskaltelovi načrti: Glavni mož Giro postavil pred Tour
29.11.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Euskaltela se mudijo na prvih pripravah pred sezono 2013. Prvi mož Samuel Sanchez je sporočil presenetljivo novico ... Namesto na Tour bo šel na Giro in Vuelto.

V reviji Bicikel običajen dan Jureta Kocjana
Letos bosta za baskovsko moštvo vozila tudi Jure Kocjan in Robert Vrečer. V reviji Bicikel.com si med drugim lahko preberete tudi kako poteka dan Jureta Kocjana v zimskem obdobju.


Nekdanji olimpijski prvak Samuel Sanchez je lani v Parizu paradiral v pikčasti majici najboljšega gorskega kolesarja. Na Touru 2011 je dobil tudi eno izmed najprestižnejših pirenejskih etap. Leta 2010 je dirko končal na tretjem mestu, lani pa na petem. Letos je zaradi padca in poškodb odstopil.

Očitno pa ga trasa dirke po Franciji 2013 ne pritegne preveč. V zanj že 14. sezoni med profesionalnimi kolesarji - prav vse sezone je preživel v baskovskem Euskaltelu - bi se rad osredotočil na dirko po Italiji, kjer je nastopil zgolj enkrat, in sicer leta 2005, ko je zasedel 17. mesto v skupnem seštevku. "Ah človek, kako čudno bi bilo, da ne bi nastopil na Touru. Zdaj vemo, da tudi Wiggins tam ne bo dirkal, čeprav je aktualni zmagovalec. Vidimo, da se kolesarstvo spreminja," je Sanchez dejal za spletno stran bicicislismo.

Po Giru pa naj bi se v miru pripravil na zanj domačo Vuelto. Tam je nastopil petkrat, od tega je bil štirikrat med najboljšo deseterico. Leta 2007 je bil tretji, leta 2009 pa celo drugi. 34-letni kolesar se je spomnil tudi na poškodbe, ki jih je staknil na letošnjem Touru: "Mislim, da bi bilo najboljše, če bi si ključnico zlomil. Če jo zlomiš, potem greš na operacijo in čez tri dni si kot nov. Poglejte Rojasa, ki je potem šel na olimpijske igre. Sam pa sem imel izpahnjeno ključnico. Zaradi bolečin je bilo naportno tudi za psiho. Toda, to je kolesarstvo. Lahko poskusiš in na koncu rečeš. Samo človek sem."

Sicer pa je Samuel Sanchez avgusta podaljšal pogodbo z Euskaltelom. Zvestobo je obljubil še za naslednje tri sezone. A zdaj je namignil, da takrat kljub letom ne namerava končati kariere. Želi si namreč nastopiti še na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Prav zanimivo. Čeprav so mnogi predvidevali, da se bodo želeli praktično vsi najboljši kolesarji na jubilejnem stotem Touru udariti za tako prestižno zmago, se trenutno lahko nasmiha tudi organizatorjem dirke po Italiji. Nastop so tako že obljubili aktualni zmagovalec Toura Bradley Wiggins, Vincenzo Nibali, branilec rožnate majice Ryder Hesjedal, dvakratni zmagovalec Ivan Basso, Franco Pellizotti ...
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ