Evenepoel blestel v gorah Algarveja

Evenepoel blestel v gorah Algarveja
20.02.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Remco Evenepoel blesti tudi na svoji prvi evropski dirki v letošnji sezoni. Na vrhu ciljnega vzpona na Alto da Foia v Algarveju je strl konkurenco in dobil drugo etapo.

Remco Evenepoel je fantastične predstave iz mladinskih kategorij uspešno prenesel tudi na najvišji nivo.

Belgijski fenomen Remco Evenepoel se ne ustavlja, sezono je začel izvrstno in v Argentini na dirki po San Juanu v žep pospravil etapno zmago in zmago v skupnem seštevku. Tudi po selitvi na evropske ceste je Belgijec očitno zadržal odlično pripravljenost in potrdil, da se v tem trenutku že lahko kosa tudi z najboljšimi hribolazci v karavani svetovne serije.

Druga etapa dirke po Algarvu, v kateri sta brez možnosti za skupno zmago ostala aduta Ineosa Geraint Thomas in skoraj zagotovo tudi Michal Kwiatkowski, se je končala z zahtevnim vzponom na Alto da Foia. V zadnji kilometer je skupaj prišla skupina 15 kolesarjev, potem pa je Evenepoel močno pospešil in nihče od tekmecev ni imel odgovora na napad Belgijca.

Drugo mesto si je priboril Max Schachmann, tretje pa Dan Martin, ki se po prestopu k Israel Start-Up Nationu počasi vrača v pravo formo. Na dirki po Algarvu so na sporedu še tri etape, zadnji dan je na vrsti kronometer, zato je Evenepoel zdaj prvi favorit, da na svoji drugi etapni dirki sezone še drugič stopi na najvišjo stopničko v skupnem seštevku.

V Andaluziji najboljši Serrano

Nadaljevala se je tudi dirka po Andaluziji, na kateri so v prvi etapi blesteli kolesarji Bahrain Meride, trije so se uvrstili med prvih pet. V drugi pa je vse presenetil Gonzalo Serrano in sam prečkal ciljno črto, dve sekundi sta zaostala Juan Jose Lobato in Dylan Teuns, so pa vsi favoriti zaostali le peščico sekund, zato sprememb pri vrhu skupnega seštevka ni bilo.

Matej Mohorič je etapo končal na 86. mestu, dobri dve minuti za Serranom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ