Evenepoel se bo na poti do Toura večkrat soočil z največjimi tekmeci

Evenepoel se bo na poti do Toura večkrat soočil z največjimi tekmeci
10.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Soudal Quick Step. Ekipa se je danes uradno predstavila medijem na pripravah v Španiji. Seveda je bilo največ govora o Remcu Evenepoelu, ki je predstavil program in cilje za sezono 2024.

"Tour de France in olimpijske igre v istem mesecu. To sta dva največja športna dogodka na svetu. Julij bo zelo zanimiv in poseben mesec. Vse je usmerjeno v ta mesec. Takrat moram biti na najvišji ravni, kar sem kdajkoli bil." To je med drugim dejal Remco Evenepoel. Z ekipo se mudi na pripravah v Calpeju. Pravi, da zaradi tako pomembnega cilja ne čuti dodatnega stresa, le še dodatno motivacijo:

"To je nekaj, kar me navdušuje. Težko bom pričakoval vse skupaj. To čutim tudi na treningih. Sem zelo motiviran in vsak trening opravim do potankosti natančno. Ne deset minut manj ali deset minut več, ampak vse do zadnje malenkosti. Prava prehrana in vse ostalo. Prav zato, ker se tako veselim Toura. Gre za nekakšno energijo, ki se že dolgo nisem čutil. To je lahko samo dobro, da bom letos nastopil na Touru."

Po dvakrat je že nastopil na dirki po Italiji in dirki po Španiji, ki jo je leta 2022 tudi dobil. Na francoskem Touru pa še ni nastopil. Izpostavil je, da se zdaj bolj umirjeno pripravlja na začetek sezone. A dejstvo je, da ga mnogi uvrščajo med “velike” štiri, ki bi se lahko potegovali za najvišja mesta na največji dirki. Sem seveda spadajo Tadej Pogačar, Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Kljub vsemu je Evenepoel pri napovedih previden. Osnovni cilj je dobiti eno etapo in osvojiti dve medalji na OI (cestna dirka in vožnja na čas):

"To bo zanimiv mesec in zame povsem nova zgodba. Upam, da bom lahko na start prišel v pravi formi in z veliko energije za celoten mesec dirkanja. Mogoče mi uspe priti na oder na Touru. A vse bi moralo potekati dobro. Težko rečem, kaj lahko dosežem z vidika skupnega seštevka. Najprej je tu etapna zmaga, potem bomo videli, kako bo v skupnem seštevku. odgovor na vprašanje, če lahko dobim tritedensko dirko je, da. Na lanskem Giru sem bil nekaj časa blizu. Tour pa je nekaj drugega."

Seveda se ni mogel izogniti vprašanju o največjih treh tekmecih. Zanimivo. S Tadejem Pogačarjem se bo srečal v Ardenih, s Primožem Rogličem po vsej verjetnosti na poti od Pariza do Nice. Z Rogličem in Jonasom Vingegaardom na dirki po Baskiji in kasneje na dirki po Dofineji: “Proti Primožu sem že dirkal. Na dirki po Kataloniji sva bila na podobni ravni. Nekajkrat sem ga premagal, nekajkrat je on mene. Rogliča dobro poznam. Proti Jonasu in Tadeju na tritedenskih dirkah nisem prav veliko nastopal."

Glede na program dirk, bo vseeno imel pestro pomlad. Jasno je, da bo konec aprila branil zmago na dirki Liege-Bastogne-Liege. Tokrat želi dodati še Amstel Gold Race in morda Valonsko puščico. Dirka po Baskiji mu bo tako služila kot priprava na enodnevne preizkušnje. Sezono pa bo začel 10. februarja na Portugalskem. Najprej bo nastopil na enodnevni dirki Figueira Champions Classic, potem pa na etapni preizkušnji po Algarvu.

Remco Evenepoel, program dirk
10. 2. 2024: Figueira Champions Classic
14. 2. 2024-18.2.2024: Dirka po Algarvu
3. 3. 2024-10.3.2024: Pariz-Nica
1. 4. 2024-6. 4. 2024: Dirka po Baskiji
14. 4. 2024: Amstel Gold Race
17. 4. 2024: Valonska puščica
21. 4. 2024: Liege-Bastogne-Liege
2. 6. 2024-9. 6. 2024: Dirka po Dofineji
29. 6. 2024-21. 7. 2024: Dirka po Franciji
27. 7. 2024: Olimpijske igre, vožnja na čas
3. 8. 2024: Olimpijske igre, cestna dirka

Značke: Dirka po Franciji
Ključne besede:
Remco Evenepoel
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ