Evenepoel že spomladi z Rogličem in Pogačarjem

Evenepoel že spomladi z Rogličem in Pogačarjem
08.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Okvirni programi najboljših kolesarjev na svetu so za sezono 2023 že bolj ali manj znani. Zanimivo bo tudi videti, kje se bodo srečali nekateri bolj izpostavljeni kolesarji.

Tadej Pogačar je že kmalu razkril, da bo glavni cilj sezone dirka po Franciji, kar pomeni, da se po prvotnih načrtih tam ne bo soočil ne z Remcom Evenepoelom ne s Primožem Rogličem, tako da lahko ponovno pričakujemo predvsem dvoboj za zmago med Jonasom Vingegaardom in Pogačarjem.

Če bo program dirk obeh držal - Pogačar je dejal, da bo program zelo podoben lanskemu - potem se Danec in slovenski šampion do Toura ne bosta srečala. Seveda se lahko še marsikaj spremeni, a Vingegaard bo sezono začel na štiridnevni dirki dirki Gran Camino, nadaljeval pa na dirki Pariz-Nica. Sledila bo dirka po Baskiji. Pogačar na drugi strani pa bo začel na dirki UAE Tour in prav tam bi se lahko že soočil s svetovnim prvakom Remcom Evenepoelom.

Ta bo sezono začel na dirki po San Juanu. UAE Tour pa bi lahko tako bilo prizorišče zanimivega dvoboja. Pogačar bo potem odšel v Italijo in predvsem po dirki Tirreno-Adriatico, ki jo je dobil že dvakrat zapored se bo posvetil enodnevnim klasikam. Drugače bo z Evenepoelom, ki se bo posvetil pripravam na dirko po Italiji in se na dirke vrnil 20. marca. Takrat se začne dirka po Kataloniji. Tam pa bo sezono po vsej verjetnosti začel Primož Roglič.

Tako bi lahko dobili dvoboj pred najpomembnejšim dvobojem za oba. Roglič in Evenepoel se bosta namreč udarila tudi za rožnato majico na dirki po Italiji, ki se bo začela 6. maja. Je pa Remco Evenepoel že napovedal tudi nastop na klasiki, ki jo je lani dobil - Liege-Bastogne-Liege. Na tej dirki je od prestopa med elito naprej nastopal tudi Pogačar, ki je tudi že zmagovalec znamenite klasike. Vsekakor se obeta zanimiv prvi del sezone.

Še posebej, če se zavedamo, da bo tudi na klasikah precej pestro. Matej Mohorič bo branil zmago na dirki Milano-Sanremo. Vrsto teh klasik imajo v načrtu tudi Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel in Julian Alaphilippe … A najprej je tu Avstralija. Vrača se Tour Down Under. Ta bo vsekakor dovolj pester, saj se začne s posamično vožnjo na čas. Etape pa so tudi bolj razgibane, kot smo jih bili vajeni v preteklosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ