Evenepoel: Stisk roke dovolj za podaljšanje pogodbe?

Evenepoel: Stisk roke dovolj za podaljšanje pogodbe?
12.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Ostal bo do 2021, z možnostjo podaljšanja do 2023," je glavni menedžer ekipe Deceuninck Quick Step Patrick Lefevre dejal za mladega Remca Evenepoela.

Remco Evenepoel je bil še lani mladinec, letos pa že blesti kar med elito. Potem, ko je bil kot mladinec praktično nepremagljiv – na najpomembnejših dirkah je konkurente pustil daleč za sabo – je takoj podpisal profesionalno pogodbo. Nič mlajših članov, torej. Postal je član moštva Deceuninck Quick Step. Letos že blesti. Postal je evropski članski prvak v vožnji na čas. Predtem je dobil pomembno klasiko v San Sebastianu.

Še prej pa etapno dirko po Belgiji. Izjemne predstave! Glavni menedžer ekipe Deceuninck Quick Step Patrick Lefevre ima vsako leto podobne težave. V njegovi ekipi kolesarji blestijo in si s tem še zvišajo ceno. Potem pa zaradi omejenega proračuna vseh ne more obdržati. Tako je že jasno, da bodo odšli vsaj Elia Viviani, Philippe Gilbert, Max Richeze in Enric Mas.

Lefevre je podaljšal pogodbo z junakom dirke po Franciji in junakom aprilskih klasik Julianom Alaphilippom in že zanj je moral krepko seči v žep. Obdržal bo vsekakor še nekatere zelo drage kolesarje. Seveda bo v belgijskih ekipi ostal tudi Evenepoel. "Ostal bo do 2021, z možnostjo podaljšanja do 2023. Z njegovim očetom sva to uredila s stiskom roke," je dejal Lefevre:

"Naj bo jasno. Remco je že imel pogodbo do konca leta 2020. V ponedeljek pa sem z njegovima staršema odšel v Monako, da bi skupaj preverili možnosti za bivanje tam. Z Remcovim dovoljenjem sva z njegovim očetom sklenila dogovor s stiskom roke. Kar se mene tiče, smo s tem podaljšali pogodbo do 2021, z možnostjo podaljšanja za 2022 in 2023. Stisk roke je zame obvezujoč in verjamem, da tudi za družino Evenepoel. Dvesto metrov. Tako dolg je bil sprehod. Ko sva z njegovim očetom prišla do terase, je bilo sklenjeno. Seveda bo pogodba skladna z njegovimi dosežki."

Sicer pa cyclingnews.com piše, da Evenepoel sploh še nima svojega agenta, tako da je moral Lefevre po sijajnih predstavah pohiteti: "Če dobiš dirko v San Sebastianu in postaneš evropski prvak pri 19 letih je jasno, da bodo vsi prežali nate. Vsak želi imeti nekaj, a upam, da so prepozni. Sicer pa me je presenetil predvsem v San Sebastianu. Gre za zelo zahtevno dirko in ponavadi so tam najboljši kolesarji, ki pridejo s Toura. Vseeno pa je premagal Valverdeja in ostale. Vsi so menili, da se bo zlomil na zadnjem klancu, vendar pa je za sabo pustil tudi Skujinsa in zmagal."

Kje pa bo Evenepoel živel? Očitno ima na voljo dve možnosti. Monako ali pa Andorra. Lefevre pravi: "Andorra ni tako privlačna kot Monako, vendar pa spiš na 1800 ali 1900 metrih nadmorske višine, kar pomeni, da ti ni treba tolikokrat oditi na višinske priprave." Lefevre je še dodal, da naslednje leto Evenepoel vsekakor še ne bo nastopil na dirki po Franciji, saj je premlad za kaj takega: "Če bo želel, bo lahko nastopil na olimpijskih igrah. To bi mu dovolil. Še vedno je mlad in se razvija. Moramo mu dati priložnost, da se razvije. Zato bo imel proste roke pri pripravi na olimpijske igre."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ