Everesting na Slivnico (VIDEO)

Everesting na Slivnico (VIDEO)
02.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na Slivnico. 17-krat. Taka je odločitev Petra Vesela, ki bo tako poskusil premagati mejo 8848 metrov nadmorske višine. Datum: 13. junij.

Everesting je v zadnjem obdboju zelo popularen. Te preizkušnje se lotevajo tudi profesionalni kolesarji. Emanuel Buchmann je med njimi. Čeprav mu rekorda niso priznali, je postavil nekakšne smernice, kako hitro lahko kolesar - Buchmann je lanski Tour de France končal na četrtem mestu, tako da njegova nadarjenost ni sporna - premaga magično mejo 8848 metrov nadmorske višine.

Zdaj se namerava tega podviga lotiti gorski kolesar Peter Vesel. "Everesting je postal močno popularen. A z gorskim kolesom? Ne vem, mogoče že a jaz bom to poizkusil na mojem domačem hribu Slivnica, 13. Junija 2020," je zapisal na facebooku. Obenem je objavil tudi video posnetek vzpenjanja na Slivnico, v katerem omeni, da je vzpon primeren tudi za cestna kolesa. Podvig pa bo imel tudi dobrodelno noto:

"Pridružite se mi. Še posebej za vas bo organiziran na pol tekmovalni vzpon na Slivnico, kjer bosta štela dva vaša najboljša časa, naredite pa lahko vzponov po želji in zmožnostih. Seveda pa tak dogodek ni popoln brez piknika v lovski koči z golažem in pijačo. Lahko jo prinesete tudi s seboj, pa tudi domače sladice so močno zaželene. Stvar je brezplačna, hvaležni in veseli pa bomo vašega prostovoljnega prispevka."

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ