Evropski in svetovna prvakinja najhitrejša v Taboru

Evropski in svetovna prvakinja najhitrejša v Taboru
15.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Cyclocross Tabor

Svetovni pokal v ciklokrosu se je nadaljeval na Češkem v Taboru, kjer sta slavila Lucinda Brand in Lars van der Haar. Oba sta blestela tudi minuli konec tedna na EP.

Nizozemec Lars van der Haar je odličen dokaz, kako lahko ena velika zmaga vrne samozavest in kolesarja dvigne na povsem novo raven. Van der Haar v letošnji sezoni ni bil slab, ni pa bil niti zares blizu zmage do minulega konca tedna, ko je osvojil naslov evropskega prvaka na domačih tleh.

Van der Haar je očitno dobil krila in v dobri formi je prišel tudi v Tabor na Češkem, kjer se je nadaljevala sezona svetovnega pokala. Proga je bila zelo hitra in v prvih 20 minutah je van der Haar z drznimi linijami v zavojih poskrbel za veliko selekcijo, saj je v ospredju ostalo le še šest kolesarjev.

Vrsta zasledovalcev za evropskim prvakom se je redčila in dva kroga pred koncem je popustil še vodilni v svetovnem pokalu Eli Iserbyt. Van der Haar je sam dirjal proti cilju in prepričljivo zmagal, Iserbyt je bil drugi, Quinten Hermans pa tretji.

V skupnem seštevku je Iserbyt po 6 od 16 dirk za svetovni pokal še povečal svoj naskok, pred zdaj drugim van der Haarom ima že 51 točk prednosti, a je sezona vendarle še dolga in niti slučajno še ne odločena.

Lucinda Brand nadaljuje fantastične predstave

V ženski karavani ciklokrosa je Lucinda Brand trenutno najbolj vroče ime, kar je potrdila tudi na Češkem. Svetovna prvakinja je minuli konec tedna postala tudi evropska prvakinja in je za nameček še vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala - popolna dominacija, torej.


A dirka v Taboru še zdaleč ni bila dolgočasna, navdušila je najstnica Puck Pieterse, ki je celo dirko napadala in pokazal izvrstno tehniko, na dirki majhnih razlik pa ji je na koncu pripadlo drugo mesto. Tretja je bila Annemarie Worst.

Pred najbližjo zasledovalko v svetovnem pokalu Denise Betsema (tokrat je bila 5.) ima Brandova zdaj 19 točk naskoka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ