Evropsko prvenstvo masterjev v Kranjski Gori

Evropsko prvenstvo masterjev v Kranjski Gori
30.05.2012 AVTOR: Švigelj Uroš
Že drugo leto zapored in tretjič v zadnjih letih bo Kranjska Gora gostila MTB Masters evropsko prvenstvo v disciplinah kros in spust. Ponovno pa bodo štartali udeleženci iz praktično vseh držav Evrope.

Petek, 22. junij ob 20:00:
Uradna otvoritev prvenstva

Sobota, 23. junij ob 13:00:
Finale spusta (zvečer sledi še uradna zabava)

Nedelja, 24. junij od 10:00 naprej:
Dirke v krosu

Uradni spletni strani:
www.mtbkranjskagora.si
www.facebook.com/ecmasters

Kranjska Gora se je v zadnjem desetletju iz tradicionalnega zimskega središča spremenila v enega izmed vodilnih slovenskih kolesarskih centrov, v središču pozornosti pa je poleg znamenitega vzpona na prelaz Vršič in kolesarske povezave med Mojstrano in Trbižem predvsem gorskokolesarski park pod Vitrancem, ki ga obiskujejo kolesarji vseh starosti iz Slovenije in Evrope.¸

Kranjska Gora bo letos že tretjič gostila evropsko prvenstvo – prvič je masterje v letu 2009 gostila skupaj s člani, nato pa zopet lani. Tako kot lani bosta na programu letos obe glavni disciplini gorskega kolesarstva: spust in kros. Progi za obe dirki potekata po pobočjih Vitranca, štartno-ciljni prostor pa je tik ob »plaži« v Kranjski Gori in zato gledalcem ne bo težko spremljati zanimivega dirkanja. Več atraktivnih odsekov jih sicer čaka višje na travnikih in v gozdu, kjer se bodo kolesarji in kolesarske borili na tehnično zahtevnih in zanimivih progah.

Na prvenstvu torej nastopajo tekmovalci starosti nad 30 let, ki pa so še vedno izredno hitri, mnogi izmed njih so še vedno aktivni tekmovalci. Lani se je prvenstva udeležilo blizu 200 tekmovalcev iz skoraj vseh držav Evrope, poleg prebivalcev sosednjih republik je Slovenijo obiskalo največ Skandinavcev, Angležev, Nemcev, Švicarjev in Špancev.

Še nekaj posnetkov: 
 Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ