Evropsko prvenstvo v Trentu šele prihodnje leto

Evropsko prvenstvo v Trentu šele prihodnje leto
02.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Z Evropske kolesarske zveze (UEC) so sporočili, da so skupaj s prireditelji odpovedali letošnje evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki bi moralo biti v Trentu. Evropsko prvenstvo bo v Trentu potekalo prihodnje leto.

Luka Mezgec na EP 2019 v Alkmaarju. Foto: Sirotti

Zaradi koronavirusa se podira celoten koledar sezone 2020, letos pa bi evropsko prvenstvo prvič moralo potekati v kasnejšem septembrskem terminu, za kar so bile »krive« olimpijske igre. Glede na napovedi s strani Mednarodne kolesarske zveze (UCI), ki si želi vnovičnega začetka dirkanja v avgustu, bi EP letos lahko izpeljali.

Gostiti bi ga moral Trento, potekal pa bi hkrati z novim terminom francoskega Toura. EP se še vedno bori za svoje mesto v kolesarskem svetu in če bi potekal ob boku Toura, prav veliko zanimanja za dirke v Trentu zagotovo ne bi bilo. Ob tem pa se poraja vprašanje, kakšno bo septembra stanje v Italiji in če bi prireditelji zaradi velike gospodarske krize, ki čaka tako Italijo kot druge evropske države, EP sploh lahko izpeljali.

Danes so tako z UEC sporočili, da so se soglasno odločili, da letos prvenstva v Trentu zato ne bodo izvedli, bodo pa Italijani gostili izvedbo naslednje leto, ko bo prvenstvo potekalo od 1. do 5. septembra oziroma od 8. do 12. septembra, končni datum naj bi uskladili prihodnje leto.

Ob koncu so pri UEC pustili vrata priprta tudi za letošnjo izvedbo evropskega prvenstva, zapisali so, da skupaj z UCI in nacionalnimi kolesarskimi zvezami iščejo rešitev, da bi tudi letos organizirali boje za majico evropskega prvaka. Kdaj in kje, če sploh, bo EP 2020 potekalo, bodo sporočili kmalu, še obljubljajo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ