Evropsko prvenstvo: Krstna mešana štafeta Nizozemcem

Evropsko prvenstvo: Krstna mešana štafeta Nizozemcem
07.08.2019 AVTOR: DZ, vir: UEC

Začelo se je evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Gosti ga nizozemski Alkmaar. Že prvi dan velika novost. Za Slovenijo sta nastopila tudi dva mladinca in dve mladinki.

Evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu tokrat poteka na Nizozemskem. Gosti ga Alkmaar. Za kolesarji in kolesarkami je že prvi dan tekmovanj. Izpostavimo predvsem veliko novost na evropskem prvenstvu, ki jo bodo predstavili kasneje tudi na svetovnem prvenstvu. To je mešana štafeta. Pravila so naslednja. Najprej se na progo podajo trije moški predstavniki.

Ko drugi prečka ciljno črto, se na pot podajo še tri ženske predstavnice. Šteje končni čas druge kolesarke. Prvo tako preizkušnjo je dobila Nizozemska v postavi Koen Bouwman, Riejanne Markus, Bauke Mollema, Amy Pieters, Ramon Sinkeldam in Floortje Mackaij. Povprečna hitrost na 44,8 km dolgi progi pa kar 50,893 km/h. Druga je bila Nemčija, tretja Italija. Slovenci predstavnikov nismo imeli.

22,4 km dolgo preizkušnjo so v posamični vožnji na čas že premagali tako mladinci kot mladinke. Pri mladinak je bila najboljša Nizozemka Shirin Van Anrooij, ki je ugnala Aigui Gareevo in Wilmo Olausson. Nika Jančič je bila 30., Ana Ahačič 40. Pri mladincih pa je s povprečno hitrostjo kar 50,02 km/h zmagal Italijan Andrea Piccolo. Drugi je bil Lars Boven, tretji pa Enzo Leijnse. Gal Glivar je bil 41., Blaž Avbelj 44.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ