Ewan o navezi z Mezgecem: Potreben je bil čas

Ewan o navezi z Mezgecem: Potreben je bil čas
29.01.2018 AVTOR: D. Z.
"Če bo vse potekalo kot je treba, potem bo dobil mesto v ekipi za Tour. Odvisno bo od njegovih predstav in predstav ostaih,? je o Luki Mezgecu dejal sprinter Caleb Ewan.

Caleb Ewan je kljub mladosti prvi sprinter v moštvu Mitchelton Scott. Vlogo njegovega zadnjega moža v sprintih oziroma »leadout « kolesarja pa je ob prestopu iz takrat Giant Alpecina prevzel Luka Mezgec.

Ewan je lani nastopil na dirki po Italiji, letos pa se mu obeta krstni nastop na dirki po Franciji. 23-letni Avstralec seveda ne skriva velikih ambicij. »Če bi na Tour odšel prej, potem bi se lahko izgovarjal na izkušnje, trdil, da ne čutim pritiska. Če pa bo ekipa z mano vzela tudi del sprinterskega vlaka in se večinoma prilagodila mojim potrebam, potem bi lahko rekel, da od mene pričakujejo dobre rezultate. Sam pa sem na to pripravljen, « je odločen Ewan.

Seveda si želi ob sebi imeti čimveč kolesarjev, s katerimi na drugih dirkah sodeluje v sprintih. »V ekipi bo tudi Adam Yates, ki se želi boriti za skupni vrstni red, tako da sem prepričan, da bodo vzeli nekoga, ki mu bo lahko pomagal. Odkrito. Resnično ne vem, kako bodo razdelili ekipo. Zadovoljen bi bil, če bi ob sebi imel vsaj štiri fante. Idealno bi bilo pet, vendar bi to pomenilo, da bi Adam ob sebi imel lahko samo enega. Seveda, če mislim samo nase. « Ne skriva pa dejstva, da si želi ob sebi imeti Luko Mezgeca. Vodilni pri ekipi so Mezgeca z namenom, da pomaga Ewanu tudi pripeljali v ekipo:

»Ne vem še, kdo bo leadout. Nikogar še niso določili. Na preostalih dirkah bova veliko dirkala skupaj z Luko Mezgecem. Če bo vse potekalo, kot je treba, potem bo dobil mesto v ekipi za Tour. Odvisno bo od njegovih predstav in predstav ostaih. « Ewan je poudaril, da sta se z Mezgecem po začetnih težavah dobro ujela. Mnogim to ni uspelo: »Potrebovala sva leto in pol, da sva se ujela. To se pač ne zgodi čez noč. Tudi Mark Renshaw in Mark Cavendish sta potrebovala čas. Čas, veliko napak in veliko sprintov, da sva spoznala, kako kdo dirka. Jaz moram razumeti, kako on vozi, on pa mora razumeti, kje me mora kot leadout pustiti. Potrebovala sva čas, a menim, da sva se v drugi polovici lanske sezone zares ujela. «

Obenem se je spomnil začetkov. Ko sta z Luko šele začela sodelovati: »Na začetku je imel za moj okus v sebi še preveč sprinterja. Preveč je pospeševal, tako da sem moral že v njegovem zavetrju večkrat pospešiti in sem to izgubil za trenutek, ko bi moral mimo njega. Ko sva to odpravila, sva pričela bolje sodelovati. Kot sem rekel. Potrebovala sva čas in potrpljenje. « Torej, morda bo Mezgec letos prvič nastopil na dirki po Franciji. Spomnimo. Kot sprinter je že dobil etapo na dirki po Italiji, potem pa se je prelevil v pomočnika, a vseeno zna še vedno zmagovati. Letos je dobil etapo na dirki po Sloveniji, obenem pa je tudi aktualni državni prvak v kar treh disciplinah: V cestni dirki, v olimpijskem krosu in v ciklokrosu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ