Ewan po novem tesnem porazu po fotofinišu: »Mislim, da sem dobil dirko«

Ewan po novem tesnem porazu po fotofinišu: »Mislim, da sem dobil dirko«
07.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Caleb Ewan letos res nima sreče, dvakrat se je znašel na napačni strani izjemno tesnega fotofiniša za zmago. Nazadnje čez na dirki GP Jean Pierre Monsiere, a fotografije kažejo, da je morda res zmagal Avstralec.

Na dirki po ZAE je Caleb Ewan po dolgem pregledovanju fotofiniša izgubil etapno zmago proti Timu Merlierju, sodniki so na koncu dejali, da ju je ločila najmanjša možna časovna enota, ki so jo še sposobni izmeriti.

Čez vikend se je, očitno, Ewanu pripetilo nekaj podobnega, le da je tokrat razplet precej bolj sumljiv. Z Belgijcem Gerbenom Thijsnom sta se pomerila v šprintu, najprej so za zmagovalca razglasili Ewana, šele kasneje, po večkratnem ogledu posnetkov, pa so zmago pripisali Thijsnu. 

Thijsnu so jo dodelili na podlagi posnetka fotofiniša, ki je bil zelo slabe kvalitete in iz katerega se ne da razbrati, kdo je prvi prečkal ciljno črto. Je pa Ewan nato na Twitterju objavil fotografijo, na kateri se lepo vidi, da je njegovo prednje kolo že na ciljni črti, medtem ko kolo Thijsna kakšen centimeter zaostaja. 


Rezultata Mednarodna kolesarska zveza ne bo spremenila, tega se zavedajo tudi pri Lottu, je pa Ewan vseeno uspel potegniti nekaj pozitivnega iz novega razočaranja: »Očitno je to tema letošnje pomladi, da za las ostanem brez zmage. Vseeno pa je dobro, da sem v dobri formi in blizu, lahko optimistično pričakujem Milano Sanremo. A vemo, da bom tam moral hitro priti tudi čez vzpone, tako da bomo videli.« 


Na prvem spomeniku sezone je v letih 2019 in 2021 Ewan že zasedel drugo mesto. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ