Ewan ponovil lanski podvig, Mezgec in Pogačar med deseterico

Ewan ponovil lanski podvig, Mezgec in Pogačar med deseterico
24.02.2020 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

UAE Tour. Za kolesarji je druga etapa s kratkim, a strmim vzponom za konec. Zmagal je Caleb Ewan, Pogačar se je spustil v boj za odbitne sekunde na letečem cilju. Mezgec je bil sedmi.

Na dirki UAE Tour je za kolesarji druga etapa. Ta je bila že nekoliko težja kot prva. Dolga je bila 168 kilometrov. Hatta je gostila start, cilj pa Hatta Dam. Vodstvo v skupnem seštevku je branil zmagovalec prve etape Pascal Ackermann. Na dirki sta tudi Luka Mezgec in Tadej Pogačar.

Etapa je bila razgibana - skupno so morali kolesarji premagati 2500 metrov nadmorske višine -, predvsem pa je bilo jasno, da bomo zmagovalca dobili v zadnjih metirh na kratkem, a strmem ciljnem klancu. Za pobeg prav velike borbe ni bilo in v ospredju sta se znašla samo Veljo Stojnič in Leonardo Tortomasi, oba člana moštva Vini Zabu KTM. Privozila sta si že več kot štiri minute prednosti.

Zadnji se je predal Tortomasi. Na 40 kilometru smo videli sprint za odbitne sekund, ki se ga je udeležil tudi Tadej Pogačar. Za tretje mesto je imel na voljo eno, a mu je ni uspelo dobiti. Ob vstopu v zadnjih deset kiloometrov pa sta stik z glavnino hitro izgubila Chris Froome in Mark Cavendish. Sledil je boj za pozicije. Glavnino sta poskusila presenetiti Campenaerts in Conci, vendar ju je ujela dobre tri kilometre pred ciljem. Potem so pobudo prevzeli najprej člani Astane.

V zadnjih metrih pa še De Buyst, ki je pripravil odličen izhodiščni položaj Calebu Ewanu. Avstralec, ki je lani prav v etapi, ki se je končala na Hatta Damu slaviil zmago. Tudi tokrat je bil pepričljiv. Spet se je veselil zmage. Drugi je bil Sam Bennett, tretji pa Arnaud Demare. Sedmi je bil tokrat Luka Mezgec, Tadej Pogačar pa deveti. Ewan je pred prvo izmeddveh gorskih etap prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Mezgec je 6., Pogačar 11.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ