Ewan pripravljen na sprinterske boje

Ewan pripravljen na sprinterske boje
13.06.2018 AVTOR: Petra Mušič, foto: Sirotti

Caleb Ewan je še eden izmed kopice sprinterjev, ki so se udeležili dirke po Sloveniji. 23-letni Avstralec bo hud konkurent Cavendishu, Kittlu in Groenewegnu.

Član ekipe Mitchelton Scott se v Sloveniji dobro počuti: "Pred enim tednom sem dirkal na seriji Hammer v Limburgu, potem sem bil nekaj dni doma na treningu za dirko po Sloveniji in tudi za dirko po Franciji."

Cilji Caleba Ewana so jasni: "Seveda se bom boril za etapno zmago. Tu imamo zelo dobro ekipo za sprinterski vlak. Zmage so cilj v prvih dneh, potem bomo pa videli, kako se bo dirka odvijala. Mislim, da je za nekatere od naše ekipe preveč težka."

Sprinter, ki je bil na dirki Milano-San Remo letos drugi, ima pa tako zmago z Gira kot tudi z Vuelte, je zadovoljen, da lahko že pred dirko po Franciji tekmuje z najboljšimi: "Zelo je dobro, da lahko dirkam z odličnimi kolesarji že pred Tourom. Več kot dirkaš, bolj se počutiš udobno. Zato se veselim težkih sprintov na tej dirki."

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Ključne besede: Caleb Ewan
Komentarji
Profesor 13.06.2018 17:51
Resno se sprašujem, kdo je trasiral progo zaključnih kilometrov današnje etape... Domnevam, da to vseeno počnejo poznavalci tega športa, ki si ne bi smeli privoščiti takšnih šlamparij: nezaščitenih otokov, neoznačenega oz. nezaščitenega začetka kolesarske steze, ki zraste sredi idealne linije, itd.Če se že gremo promocije preko Eurosporta, bi lahko uredili tudi te podrobnosti.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano