Ewan se je izstrelil do četrte zmage na Touru

Ewan se je izstrelil do četrte zmage na Touru
31.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Avstralski šprinter Caleb Ewan je pokazal, da ima na letošnjem Touru prestavo več od konkurentov in prepričljivo dobil tretjo etapo. Alaphilippe ostaja v rumenem. 

Po razburjenju prvega vikenda je bila tretja etapa do Sisterona precej bolj mirna. Štirje kategorizirani vzponi niso bili pretežka ovira za šprinterje, večji del etape pa je zaznamoval Jerome Cousin (Total Direct Energie), ki se je podal v samostojni pobeg, ki je bil vnaprej obsojen na neuspeh. 

V zaključku so ekipe v lepem sončnem vremenu počasi začele stopnjevati tempo in postavljati vlake pred zaključkom, tokrat so se v glavnini na srečo izognili skupinskim padcem. Kilometri do šprinta so bili relativno ravni, cesta pa široka, zato so na koncu odločale močne noge. Prvi je šprint, v katerem se je cesta nekoliko vzpenjala, začel Peter Sagan, ki je želel presenetiti konkurente, a je hitro ugotovil, da se tokrat noge ne strinjajo z njegovim načrtom.

Prehitro se je na vetru znašel tudi Giacomo Nizzolo, Cees Bol tokrat ni izkoristil dobrega vlaka Sunweba in kazalo je, da bo etapa pripadla Samu Bennettu. Nato pa je v zadnjih 100 metrih pravi slalom uprizoril Caleb Ewan, ki se je po desni izognil Saganu in Nizzolu, nato pa po levi priletel mimo Bennetta in za skoraj celo dolžino kolesa slavil prvo etapno zmago na letošnjem Touru, ki jo je dodal lanskim trem.

"Dirka se je za nas začela res slabo, že po prvi etapi smo ostali le s šestimi kolesarji, a sem bil kljub temu prepričan, da lahko dobim ta šprint. Kilometer pred ciljem sem bil preveč v ospredju, pomaknil sem se nekoliko nazaj, kar je precej tvegano, a sem tokrat našel luknjo med kolesarji in uspel zmagati. Želja vsakega kolesarja je dobiti etapo na Touru in upam, da še ni zadnja za letos," je v cilju povedal Ewan. Luka Mezgec je tokrat za las zaostal za prvo deseterico, končal je na 11. mestu. 

V skupnem seštevku ni bilo sprememb, rumeno majico je brez težav zadržal Julian Alaphilippe, tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič sta brez pretresov tretjo etapo končala v glavnini, v času zmagovalca sta ciljno črto prečkala tudi Jan Polanc in Matej Mohorič. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ