Ewan začel sezono s prepričljivo zmago v Savdski Arabiji

Ewan začel sezono s prepričljivo zmago v Savdski Arabiji
01.02.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Lotto Soudal

Dirka po Savdski Arabiji je namenjena predvsem šprinterjem, najmočnejšo ekipo na dirki pa ima Lotto Soudal. V prvi etapi so šprint izpeljali popolno, Caleb Ewan pa ga je dokončal in prvič v sezoni slavil. Oblekel je tudi rdečo majico vodilnega.

Dirka po Savdski Arabiji spada v prvo kategorijo in je predvsem ogrevalna dirka za kolesarje, a ker jo organizira ASO, vsako leto pritegne kar močno zasedbo. Tudi letos so se v puščavi zbrali nekateri najhitrejši kolesarji sveta, med njimi je tudi Luka Mezgec, ki se navaja na sodelovanje z Dylanom Groenewegnom.

V prvi etapi je bežala trojica kolesarjev, a jih je imel Thomas de Gendt v glavnini pod nadzorom in nobenega dvoma ni bilo, da bo o zmagovalcu odločal šprint. Odlično delo je v šprinterskem vlaku opravil Jasper De Buyst, ki je Caleba Ewana v najboljšem položaju pripeljal okrog zadnjega desnega ovinka znotraj zadnjih 300 metrov.

De Buyst se je umaknil šele 100 metrov pred ciljem, zato Ewanu ni bilo potrebno dolgo šprintati, brez težav je opravil z Martinom Laasom (Bora Hansgrohe) in Fernandom Gavirio (UAE Emirates), ki sta končala na drugem in tretjem mestu. De Buyst je prav tako šprintal in si priboril četrto mesto.

»Najlepše je sezono začeti z zmago, še bolj vesel pa sem, da je šprinterski vlak deloval res dobro, čeprav je letos njegova zasedba nekoliko drugačna. Vesel sem, da sem lahko dokončal njihovo delo,« je po zmagi na prvi dirki sezone povedal Ewan.

Mezgec in Groenwegen še nista našla skupnega jezika, v zaključku je imela ekipa BikeExchange nemalo težav, Nizozemec je bil zaprt in končal je šele na 12. mestu. Novo priložnost bo imel v četrtek, jutri pa kolesarje čaka razgibana etapa z zaključnim 1,6 kilometra dolgim vzponom s 7,7 % povprečnim naklonom do Abu Rakaha.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ