EWS Madeira: Vid Peršak na 17. mestu (VIDEO)

EWS Madeira: Vid Peršak na 17. mestu (VIDEO)
15.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Kike Abelleira

Še en uspešen vikend, tudi za Slovence

Za nami je tretji krog Enduro World Series, ki se je tokrat odvil na portugalski Madeiri, ta biser sredi Atlantika je EWS gostil že drugič, otok pa v zadnjih letih postaja vse bolj prepoznavna gorskokolesarska destinacija.

Maes še naprej dominira v moški konkurenci

Po neverjetno uspešnem začetku sezone z dvema zmagama je Belgijec Martin Maes (GT Factory) svojo prevlado nadaljeval tudi ta vikend. Od osmih preizkušenj je na svoji kombinaciji 29 in 27.5-colskih obročev zmagal na kar šestih vključno s kraljevsko, na kateri je odnesel še dodatne točke. Ostali dve zmagi je odnesel Jesse Melamed (Rocky Mountain/Race Face), kar pa ni bilo dovolj za drugo mesto, ki ga je z odlično predstavo na domačem terenu dosegel Portugalec Jose Borges.

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) je ta vikend prvič tekmoval s svojo novo ekipo ter dosegel neverjetno 17. mesto v izjemno težki konkurenci. Vid se je na štirih preizkušnjah uvrstil tik pod najboljšo deseterico vključno z 11. mestom na slavnem spustu Boca de Risco.


V ženski konkurenci je konkurenco spet ugnala Isabeau Courdurier (Intense-Mavic), ki je zmago odnesla na vseh razen eni preizkušnji, kjer je slavila Noga Korem (GT Factory), ki si je tako zagotovila drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Po vikendu ostajajo generalne razvrstitve okvirno enake z Martinom Maesom ter Isabeau Courdurier v razredu zase. V moški konkurenci na drugem mestu kljub malce slabšemu vikendu ostaja Florian Nicolai (Canyon Factory) vendar ga počasi ogroža že omenjeni Jesse Melamed. Tudi lanskoletni prvak Sam Hill (CRC-Mavic) se po bolezni počasi približuje najvišje uvrščenim. Z le eno tekmo EWSja za sabo je Vid Peršak pristal na 54. mestu. Med ženskami se je na drugo mesto prebila Noga Korem, ter tako na tretje mesto izrinila Morgane Charre.

V videu si lahko pogledate povzetek tekmovanja.


Rezultate 3. kroga EWS najdete TUKAJ, skupne razvrstitve pa na spletni strani EWS.

Naslednja dirka nas pričakuje 29. junija, tokrat v italijanski Val di Fassi.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ