EWS northstar 2019: Napeto v moški kategoriji, Courdurierjeva zapečatila zmago

EWS northstar 2019: Napeto v moški kategoriji, Courdurierjeva zapečatila zmago
28.08.2019 AVTOR: Jure Klančar Foro: EWS

Vrnitev Maesa, poškodba Mastersa, zmaga Ruda in korak bližjemu prvemu mestu za Hilla.

Za nami je predzadnja tekma Enduro World Series, ki se je odvijala v kalifornijskem gorskem letovišču Northstar. Ene najbolj tehničnih prog doslej so postregle z obilo akcije.

Isabeau Courdurier zapečatila zmago

Francozinja Isabeau Courdurier je letos uspela doseči zmago na vsaki dirki EWS ter si tako že pred finalom v Švici nabrala dovolj točk za garantirano zmago v letošnji seriji. Kljub bolj previdnemu dirkanju je še vedno dosegla prvo mesto na vseh razen dveh preizkušnjah, kjer sta jo za prvo mesto prikrajšali Noga Korem ter Andreane Lathier, ki sta tudi zasedli drugo ter tretje mesto.

Na prvem mestu spet Riche Rude, Masters tekmo zapustil z zlomljenim zapestjem

V izredno prašnih in skalnatih pogojih je že na prvi preizkušnji zaradi poškodbe zapestja tekmo moral zapustiti Ed Masters, kar je še povečalo možnosti Sama Hilla, ki je tako pristal na drugem mestu v točkovanju. Hill je priložnost odlično izkoristil in se skozi vikend ni spustil pod tretje mesto ter na koncu končal drugi, saj ga je Richie Rude prehitel za le 81 stotink (v skoraj pol ure dirkanja!).

Po prepovedi tekmovanja se je s četrtim mestom vrnil Martin Maes, ki pa zaradi odsotnosti, tako kot Richie Rude, ni grožnja v točkovni razvrstitvi, kjer kljub zelo slabemu vikendu še vedno vodi Florian Nicolai, ki pa se bo moral z le 60 točkami prednosti na zadnji tekmi močno potruditi, če želi obdržati vodstvo pred Hillom, ki se z vsako tekmo uvršča višje.

Veliki finale bo letos v švicarskem Zermattu, kjer lahko pričakujemo pravi epski spopad vodilnih v moški kategoriji.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ