EWS Val Di Fassa: Maes ob sezono zaradi dopinga, Richie Rude se vrača

EWS Val Di Fassa: Maes ob sezono zaradi dopinga, Richie Rude se vrača
03.07.2019 AVTOR: Jure Klančar

Maesu 90-dnevna prepoved, Richie Rude se vrača z zmago, medtem ko se Hill počasi vzpenja po lestvici.

Za nami je že četrtka tekma letošnjega Enduro World Series, ki se je odvila v Italijanski Val di Fassi. Po tekmah na Novi Zelandiji, Tasmaniji ter Madeiri, ki so vse potekale več dni, je letošnja prva celinska tekma s petimi preizkušnjami odpravila v enem dnevu. Intenziven dan tekmovanja so še otežile visoke temperature, ter zahtevne alpske proge.

Riche Rude se vrača, Martin Maes odhaja

Tekmovalce v Enduru to sezono presenečajo pozitivni dopinški testi, ki so prvič prišli pred oči javnosti, ko so zaradi dopinga izločili EWS prvaka Richia Ruda (Yeti/Fox racing) ter Jareda Gravesa (Specialized Gravity). Oba sta namerno uživanje prepovedanih snovi sicer zanikala ter krivila netestirane športne prehranske dodatke.

Pred četrto letošnjo EWS tekmo so o pozitivnih izvidih obvestili tudi vodilnega Martina Maesa (GT Racing), ki naj bi prepovedano substanco probenecid prejel med zdravili za nevarno okužbo rane, ki jo je utrpel na novozelandski tekmi. Trenerji zdravil niso preverili na listi prepovedanih snovi, kar je Martina stalo odlične sezone ter precej verjetne zmage v skupnem seštevku EWS.

Richie Rude se je po prepovedi vrnil na EWS, ter z najboljšim časom na štirih od petih preizkušenj tudi zmagal v Val di Fassi. Kljub odlični formi verjetno ne bo velika grožnja v skupnem seštevku, saj je zaradi prepovedi zamudil dober del sezone.Sam Hill z vsako tekmo boljši

Lanski zmagovalec skupnega seštevka Sam Hill (CRC/Mavic) se po bolezni ter slabšem začetku sezone počasi vzpenja v skupnem seštevku. V Val di Fassi je osvojil četrto preizkušnjo ter se v ostalih konstantno uvrščal na najvišja mesta, kar mu je prineslo drugo mesto na tekmi ter v skupnem seštevku, kjer je po izločitvi Maesa vodilni Florian Nicolai (Canyon Factory).

Isabeau Courdurier še naprej vodi v ženski konkurenci

Po odličnem začetku sezone, v kateri je zmagala na vseh tekmah EWS je Isabeau Courdurier (Intense/Mavic Collective) v Val di Fassi nadaljevala z vodstvom, ter postavila najboljši čas na skoraj vseh preizkušnjah ter tako svojih sezoni dodala še eno zmago ter nekaj točk, s katerimi je še dodatno utrdila svoje vodstvo v skupnem seštevku. Drugo mesto je osvojila Andreane Lanthier (Race Face/Rocky Mountain), ki se je tako povzpela na četrto mesto v skupnem seštevku, za Nogo Korem (GT Factory) ter Morgane Charre.

Celotne rezultate lahko najdete TUKAJ.

Razvrstitve v skupnem seštevku so na voljo na spletni strani EWS.

Po Italiji EWS ostaja na stari celini, saj se bo svetovna elita že prihodnji vikend preizkusila v Francoskem Les Orresu.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ