Fabian Cancellara dvakrat padel! Tudi na ogledu proge! (foto in video)

Fabian Cancellara dvakrat padel! Tudi na ogledu proge! (foto in video)
04.04.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Flandriji Fabian Cancellara ima za sabo dva zares slaba dneva. Najprej je padel na dirki Scheldeprijs, potem pa še na četrtkovem ogledu proge za nedeljski Pariz-Roubaix.
Najprej na dirki ...
»Imel je veliko nesrečo. Dva kolesarja pred njim sta se zapletla, preskočiti pa ju ni mogel. Tako se je zaletel vanju in padel, « tako je padec Fabiana Cancellare na dirki Scheldeprijs opisal menedžer moštva RadioShack Leopad Luca Guercilena, ki je še dodal:

»Do padca lahko pride kadarkoli. Tokrat je do tega prišlo, medtem ko se je vozil v ospredju. Čeprav padec nikoli ni dobrodošel, pa je vseeno bolje, če do njega pride na takem mestu. Imeli bomo klasičen ogled dela proge za dirko Pariz-Roubaix, potem pa dva lažja treninga v petek in soboto. «

... potem pa še na ogledu trase
Guercilena je še dodal, da poškodba ni huda, a da bodo nalednji dan videli, kako bo. In tako je dan po dirki Cancellara lahko odšel na ogled proge. Kot lako vidite na nekaterih fotografijah, se je peljal tudi skozi znameniti gozd Arenberg. A tudi tokrat ga je spremljala nesreča. Švicar naj bi po poročanju spletnega portala cyclismactu padel na 15. odseku tlakovanih poti Warlaing – Brillon.

Gre za ne tako zahteven odsek, označen s tremi zvezdicami. Dolg je 2,4 km, kolesarji pa se bodo na dirki z njim soočili po prevoženih 178 kilometrih. Cancellara se je po padcu takoj pobral, vendar je kmalu ogled proge najprej nadaljeval kar v spremljevalnem avtomobilu, ki ga je vozil športni direktor Dirk Demol.

Potrditev iz RadioShacka
Iz moštva RadioShack Leopard so potrdili, da je Švicar tako kot na dirki padel na levo stran. "Ka naenkrat je ležal tam. Poškodbe niso hude. Nič resnega ni. Nekaj časa se je vozi lv avtomobilu, potem pa je nadaljeval s treningom," je dejal predstavnik za stike z javnostjo pri moštvu RadioShack Tim Vanderjeugd. Cancellara naj bi kasneje že odpeljal odsek Orchies.

Sicer pa bo Fabian Cancellara v nedeljo prvi favorit za zmago na klasiki Pariz-Roubaix. Na velodromu se je zmage veselil že leta 2006 in 2010. Dvakrat je bil drugi, in sicer leta 2008 in 2011.

Poglejte si še video, kako je padel Fabian Cancellara
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ