Fabian Cancellara ima dovolj in zapušča Tour

Fabian Cancellara ima dovolj in zapušča Tour
16.07.2014 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je ob prvem dnevu premora na dirki po Franciji sporočil, da letošnjega Toura ne bo nadaljeval.

»Odpotoval bom domov in si odpočil. Za mano je dolga sezona, ki sem jo začel že v Dubaju. Imam že 59 tekmovalnih dni, pred mano pa je še en velik cilj. To prav na koncu sezone. Svetovno prvenstvo. Tega, da bi rad bil tam v najboljši formi, ne skrivam. Zato je pomembno, da si zdaj spočijem, « je Fabian Cancellara dejal za uradno spletno stran moštva Trek Factory Racing.

Švicar je veljal za prvega favorita pete etape, ki je potekala po tlakovanih odsekih slovite klasike Pariz-Roubaix. A Švicar zasedel zanj skromno peto mesto. V deveti etapi je bil član ubežne skupine – takrat je bežal skupaj s Simonom Špilakom – in je na koncu kljub razgibanemu terenu dobil sprint za drugo mesto. Pred to skupinico je prišel samo veliki junak Tony Martin.

»Zame ni šlo zgolj za etapo s tlakovanimi odseki. Trasa letošnje dirke po Franciji je za take kolesarje, kot sem jaz, zelo zanimiva. Všeč mi je. Imeli smo veliko priložnosti. Z malo sreče bi domov lahko odšel z boljšim rezultatom, « je še dodal Cancellara. Tako bodo kolesarji Treka zdaj nastopali samo še s šestimi kolesarji, saj sta že odstopila Andy Schleck in Danny van Poppel. Spomnimo. Naslednje svetovno prvenstvo v Španiji, natančneje v Ponferradi.

»Fabiana smo na Tour pripeljali zato, da bo pokazal svoje sposobnosti v etapah, ki so mu pisane na kožo in Fabian nas ni razočaral, « je dejal glavni mož ekipe Luca Guercilena: »Je kolesar, ki na dirki vedno da vse od sebe. Samo poglejte, kako je v deseti etapi delal za Franka Schlecka. Zdaj si bo privoščil krajši počitek in potem gradil formo, ki bo najboljša v Ponferradi. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ