Fabian Cancellara najhitrejši, Van Avermaet spet ugnal Sagana

Fabian Cancellara najhitrejši, Van Avermaet spet ugnal Sagana
15.03.2016 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je dobil posamični kronometer na dirki Tirreno-Adriatico. Končni zmagovalec Greg Van Avermaet. Peter Sagan spet drugi. Primož Roglič 30. v kronometru.

Cancellara do nove zmage
San Benedetto del Tronto je že po tradiciji gostil zadnjo etapo na dirki Tirreno-Adriatico. Tudi tokrat je bil na sporedu kratek, deset kilometrov dolg posamični kronometer. Potem, ko so organizatorji odpovedali nedeljsko kraljevsko etapo, so se za končno zmago nekoliko nepričakovano potegovali kolesarji, ki so izjemni predvsem na klasikah.

Za zmago v kronometru pa so se udarili pravi specialisti. Tudi dva največja. Fabian Cancellara je progo premagal v 11 minutah in osmih sekundah. Njegova povprečna hitrost je znašala 53.892 km/h. Drugi Johan Le Bon je zaostal za 13 sekund. Tony Martin na tretjem mestu pa je zaostal za 15 sekund. Peter Sagan, ki je še lahko upal na končno zmago je postavil deseti čas. Zaostal je za 24 sekund.

Van Avermaet do končne zmage
Vodilni Greg Van Avermaet je za njim zaostal za sedem sekund. To je bilo dovolj, da se je lahko veselil končne zmage. Peter Sagan je za njim zaostal za vsega eno sekundo in je bil drugi. Na tretje mesto se je prebil Bob Jungels. Njegov zaostanek pa 23 sekund. Sledili so Sebastien Reichenbach, Thibaut Pinot, Vincenzo Nibali, Zdenek Štybar, Michal Kwiatkowski, Bauke Mollema in Roman Kreuziger.

Primož Roglič, ki velja sicer za hribolazca je dokazal, da je odlično pripravljen. V kronometru je postavil 30. čas, zaostal je za 36 sekund. Kristijan Koren je bil 101., Luka Mezgec pa 139. Roglič je kot najboljši izmed trojice slovenskih predstavnikov dirko končal na 51. mestu. Omenimo pa, da so organizatorji odpovedali njemu najbolj na kožo pisano kraljevsko etapo, v včerajšnji pa je ogromno časa izgubil zaradi padca v samem zaključku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ