Fabian Cancellara napoveduje konec kariere, Contador razkril program

Fabian Cancellara napoveduje konec kariere, Contador razkril program
11.11.2015 AVTOR: D. Z.
Dva velikana svetovnega kolesarstva sta napovedala, da bo sezona 2016 po vsej verjetnosti njuna zadnja. Cancellara in Contador.

Fabian Cancellara
Najprej pa Fabian Cancellara. Letos je za njim sezona polna padcev in poškodb. Mojster za enodnevne klasike po tlakovanih odsekih pa je zdaj napovedal, da bo sezona 2016 zares zadnja. Očitno ne glede na to, kaj se zgodi na naslednji dirki po Flandriji, klasiki Pariz-Roubaix … »Naslednja sezona bo moja zadnja. Mislim, da je to pravi trenutek za zaključek kariere. Na to bom pripravljen. Zavedajoč se, da kolesarstvo ni moje življenje, ampak samo del mojega življenja, « je Švicar dejal na podelitvi nagrad za najboljšega švicarskega kolesarja. Potrdil je tudi, da je opustil idejo, da bi postal olimpijski prvak tudi na cestni preizkušnji. V kronometru mu je to uspelo v Pekingu, cestna dirka v Riu pa bo očitno pisana na kožo hribolazcem.

Poleg olimpijskega naslova se Cancellara lahko pohvali s tem, da je kar štirikrat dobil kronometer na svetovnih prvenstvih. Na Touru je dobil osem etap, na Vuelti pa tri. Dobil je tudi štiri krajše etapne dirke. To so bile dirka po Švici, Tirreno-Adriatico, dirka po Danski in dirka po Omanu. Devetkrat je osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas, dvakrat je bil najboljši tudi na cestni dirki. Pohvali se lahko tudi z medaljo s cestne dirke na olimpijskih igrah v Pekingu. A največje zmage je dosegal na 'njegovih' klasikah. Predvsem na dirki po Flandriji in klasiki Pariz-Roubaix. Flandrijsko klasiko je dobil trikrat, Severni pekel ravno tako. Dobil je tudi Milano-Sanremo, pa dvakrat Strade Bianche, trikrat E3 Harelbeke … Vsekakor bo zanimivo videti, kaj lahko doseže v sezoni 2016.

Alberto Contador predstavil program
Tudi Alberto Contador je že pred časom priznal, da bo sezona 2016 po vsej verjetnosti njegova zadnja. Mojster za tritedenske dirke želi v tej sezoni dobiti Tour de France. In, kakšna bo njegova pot do te preizkušnje? Sezono bo začel na dirki po Algarvu, ki bo potekala od 17. do 21. februarja. Sledil bo nastop na dirki Pariz-Nica. Ta bo potekala med 6. in 13. marcem. Od 21. do 27. marca bo dirkal na dirki po Kataloniji. Aprila se bo mudil samo na eni etapni dirki. To bo dirka po Baskiji, ki bo potekala med 4. in 9. aprilom. Sledil bo daljši tekmovalni premor in priprave na visoki nadmorski višini. Pred Tourom pa se bo udeležil še dirke Criterium du Dauphine. Ta dirka bo od 5. do 12. junija. Sledil bo nastop na dirki po Franciji od 2. do 24. julija. Po Touru pa ima Contador še en velik cilj. Želi namreč nastopiti na olimpijskih igrah. Cestna dirka naj bi namreč bila pisana na kožo hribolazcem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ