Fabian Cancellara nemotiviran: "O rekordu na eno uro ne razmišljam"

Fabian Cancellara nemotiviran: "O rekordu na eno uro ne razmišljam"
15.02.2015 AVTOR: D. Z.
"Mislim, da če jaz ne bi prvi začel načrtovati rekorda v vožnji na eno uro, potem bi to še vedno bila mrtva disciplina," je dejal Fabian Cancellara.
Fabian Cancellara je bil res prvi izmed zvezdnikov, ki je na glas premišljeval, da bi bi poskusil postaviti rekord v vožnji na eno uro na velodromu. A Švicar je dolgo okleval in kmalu zatem se je začela prava norija na to disciplino. Jens Voigt je postavil nov rekord, potem ga je premagal Matthias Brandle. Sledil je neuspešen poskus Jacka Bobridga in potem neverjetna znamka Rohana Dennisa. Avstralec je v eni uri prevozil 52,491 km.

Cancellara je o podvigu razmišljal še preden so pri UCI-ju maja 2014 spremenili pravila. "Pošteno povedano. Pravila so se spremenila in sam sem izgubil motivacijo," je za velonews.com dejal Fabian Cancellara in priznal: "Ko bo to vožnjo opravil Bradley, bo postavil rekord, ki ga bo le stežka kdo izboljšala. Njegove sposobnosti na velodromu so neverjetne." Wiggins je dejal, da bo rekord naskakoval junija v Londonu.

Cancellara pa je očitno že obupal. Pa tudi dokončno? "O tem trenutno ne razmišljam. Ne delam na tem. Ne morem reči, da ali ne. Lahko pa vam povem, da se zdaj osredotočam na ostale cilje." Glavni cilji so spet tri klasike: Milano-Sanremo, dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix. Na dirki po Flandriji bo lovil že četrto zmago. Če bi mu to uspelo, bi postal prvi v zgodovini, ki bi mu uspel tak podvig. To lahko uspe tudi Tomu Boonenu.

In kdo naj bi po mnenju Švicarja lahko še lovil rekord v vožnji na eno uro? "Taylor Phinney, Tony Martin in Tom Dumoulin. Wiggins bo postavil visok mejnik. A tehnologija gre naprej in kolesa bodo še hitrejša, bolj aerodinamična. Gre za sposobnosti, a tudi za tehnologijo." Cancellara je bil zelo kritičen do prej omenjenih sprememb pravil. Švicar meni, da bi morala krovna zveza voditi dve vzporedni lestvici.

Tisto, na katero bi prišli kolesarji, ki bi se podviga lotili z navadnimi kolesi, in tisto, za kolesarje z bolj aerodinamičnimi kolesi. Na to bi tako lahko spet uvrstili vse "izbrisane" rekorderje, kot sta Franesco Moser in Chris Boardman. "Ne vem. Trenutno je to en kaos. Mislim, da če jaz ne bi prvi začel načrtovati rekorda v vožnji na eno uro, potem bi to še vedno bila mrtva disciplina. V to sem stoodstono prepričan. Če ne bi prišlo do spremembe pravil, potem se tega podviga ne bi nihče lotil," je še dejal Fabian Cancellara.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ