Fabian Cancellara ob rekreativcih na prašnih poteh Strade Bianche

Fabian Cancellara ob rekreativcih na prašnih poteh Strade Bianche
12.02.2016 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je potrdil, da bo marca nastopil na dirki Strade Bianche, ki jo je že dvakrat dobil. Udeležil pa se bo tudi Gran fonda.
Cancellara po tretjo zmago na prašnih poteh
Dirka Strade Bianche, ki spada med dirke ekstra kategorije, bo na sporedu 5. marca. Gre za deseto izvedbo. Lani je tu zmagal Zdenek Štybar, ki je nasledil Michala Kwiatkowskega. Oba sta bila takrat člana belgijskega moštva Etixx Quick Step. Fabian Cancellara pa je dirko, kot edini kolesar do zdaj dobil že dvakrat. Leta 2008 in 2012.

Zdaj bo imel priložnost, da si privozi še tretjo zmago na 176 kilometrov dolgi preizkušnji, ki postaja vse bolj uveljavljena in priznana med najboljšimi kolesarji. Znana pa je predvsem po makadamskih odsekih poti. Teh bo kar 53 kilometrov. Trek Italia sponzorira tudi Gran Fondo, torej rekreativno preizkušnjo, ki bo na sporedu dan po dirki profesionalcev. In kolesarji moštva Trek Segafredo, ki bodo v soboto aktivni na dirki profesionalnih kolesarjev se bodo v nedeljo skupaj s Fabianom Cancellaro pomešali tudi med rekreativne kolesrje.

Cancellara rekreativcem: "Trdo trenirajte, saj bom tam"
»5. marca bom poskušal še tretjič dobiti dirko Strade Bianche. Naslednji dan pa bom skupaj s Trek Italia na startu Gran Fonda. Kolesaril bom z vami. Trdo trenirajte, saj bom tam, « je v izjavi za organizatorja dirke RCS Sport dejal Fabian Cancellara. Za Švicarja je to zadnja sezona in očitno je že na začetku dobro pripravljen, saj je letos eno dirko že dobil:

»Vikend, ko je na sporedu dirka Strade Bianche je vedno eden izmed mojih najljubših pomladanskih vikendov. To je ena izmed tistih dirki, ki se jih res veselim. Lepo je, da lahko tudi amaterski kolesarji izkusijo podobno izkušnjo kot profesionalni, saj je okolica neverjetna. Trek Italia podpira Gran Fondo in letos bomo na startu tega tudi mi. Za nas bo to nekaj posebnega, « je še dejal Fabian Cancellara.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ